7óra7

Júliusban indul a Szentendrei Teátrum és Nyár Fesztivál

Júliusban indul a Szentendrei Teátrum és Nyár Fesztivál

2015. 07. 08. | 7óra7

A Szentendrei Teátrum július 10-én Mohácsi János Hair rendezésével nyitja meg kapuit, amelynek különlegessége, hogy - Magyarországon először - az eredeti Brodway-musical (és nem a film) történetét viszi színre, Galt MacDermot mára már ikonikussá vált zenéjével (5 pontos kettős kritikánk itt olvasható az előadásról). Jordán Tamás és Molnár Piroska az internetes ismerkedés világába kalauzolja el a nézőt Hindi Brooks: romance.com című vígjátékában (8 pontos kritikánk itt található

Hair - Szabó Kimmel Tamás

Az Örkény Színház művészei a magyar irodalom kötelező verseit helyezik új megvilágításba az Anyám tyúkja című rendhagyó produkciójukban (9 pontos írásunk itt olvasható Örkény István életét és szellemét Mácsai Pál idézi meg a szentendrei közönségnek az Azt meséld el, Pista! című darabban (10 pontos írásunk itt található Béres Ilonát és Tordai Terit láthatják A Szkalla lányok című előadásban (7 pontos kritikánk itt olvasható

A Teátrum idei bemutatója, Ernest Thompson: Aranytó című darabja a generációk közötti megértés és elfogadás kérdését járja körül. A történet Vári Évának és Benedek Miklósnak nyújt izgalmas szereplehetőséget Gálffi László rendezésében. A Szentendrei Teátrum és az Orlai produkció együttműködésével készülő előadás bemutatója július 24-én lesz, utána még négy alkalommal láthatja a közönség az előadást a Városháza udvarán. A nagyszínpadi előadások sorát Rejtő Jenő klasszikusának, A szőke ciklonnak a zenés átirata zárja.

Anyám tyúkja - Epres Attila, Debreczeny Csaba, Znamenák István, Vajda Milán, Mácsai Pál, Takács Nóra Diána, Für Anikó, Máthé Zsolt, Kerekes Viktória, Kerekes Éva, Bíró Kriszta, Polgár Csaba, Ficza István, Szandtner Anna, Pogány Judit, Csuja Imre, Kákonyi Árpád

A Ferenczy Múzeum új épületének intim hangulatú udvarán változatos műfajú kamara előadások várják a közönséget. Itt kerül színre A csemegepultos naplója Ötvös András briliáns játékával (9 pontos kettős kritikánk itt olvasható Lázár Kati Jászai Mari estje (7 pontos írásunk itt található), Sebestyén Aba egyszemélyes színháza Szeretik a banánt, elvtársak? címmel (8 pontos kritikánk itt található a Nézőművészeti Kft. A hal nem hal bele című szatírája (5 pontos írásunk itt olvasható és a Caruso életét feldolgozó dalest az olasz Domenico Menini csodálatos hangú tenor közreműködésével.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói klasszikus magyar vígjátékokból felolvasószínházi esteket rendeznek a Dunaparti Művelődési Ház udvarán. Barta Lajos: Szerelem című színműve, Csokonai Özvegy Karnyónéja és A helység kalapácsa szerepel a kínálatban. Ugyanitt kerül színre a fiatalság helyzetére reflektáló két darab: a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház vendégjátékaként a Kövek a zsebben és a Kókai János Társulat Kívül tágasabb című színdarabja. A MűvészetMalom középső szárnya lesz a helyszíne Mohácsi János és a kaposvári színművészetisek különleges produkciójának, a teljes sötétségben játszódó A Dohány utcai seriffnek (9 pontos írásunk itt található

Szeretik a banánt, elvtársak? - Sebestyén Aba

A gyermekes családokat vasárnap délelőttönként a Dunaparti Művelődési Ház udvarán a Gyerekteátrum előadásai várják.

A színházi előadások mellett zenei koncerteket is kínál a fesztivál. A MűvészetMalom udvarán világzenei koncertsorozat várja a közönséget. A Vents d’Est (Keleti szél) 25 éves jubileumi koncertjén a francia Miquéu Montanaro a Ghymes együttes egykori tagjaival és a Vujicsics együttessel közösen lép színpadra. Zenéjük a dél-európai és az észak-afrikai népek népzenéjének sajátos ötvözete a közép-európai népek folkzenéjével, változatos jazz-elemekkel színesítve. Az autentikus cigányzenét a Parno Graszt képviseli, jön a Budapest Bár, a sorozatot a 40 éves Vujicsics és a 20 éves Söndörgő együttes közös koncertje zárja.

A Dunaparti Művelődési Ház udvarán működő Elevenkertben intim hangulatú, borozgatós-üldögélős jazz és folk koncertsorozat várja a látogatókat a Borbély Műhely, a Tárkány Művek, a Trans-Formation zenekar valamint Tímár Sára és barátai közreműködésével.

Hat év szünet után július 25-26-án ismét lesz Ister Napok – Duna-fesztivál, számos vízi és vízparti családi programmal és az éjszakai zenés gyertyaúsztatás páratlan látványával. A Duna-korzón a Szentendrén és környékén élő hét nemzetiség művészeti és gasztronómiai bemutatóit élvezheti a közönség.

A részletes program a Szentendrei Kulturális Központ honlapján található meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377992529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása