7óra7

Nyári játékok a keszthelyi Festetics kastélyparkban

Nyári játékok a keszthelyi Festetics kastélyparkban

2015. 07. 25. | 7óra7

Az augusztus 16-ig tartó programsorozat keretében öt bemutatót tartanak. A nyitóelőadáson Horgas Eszter zenekara és hat színésznő - Ágoston Katalin, Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Tompos Kátya és Polyák Lilla - a szerelem titkairól, annak minden bújáról, keserűségérő, vígságáról és felemelő szépségéről énekel - mondta el a Centrál Színház igazgatója.

Black Comedy - Schmied Zoltán, Liptai Claudia, Pokorny Lia, Simon Kornél

A színházi programsorozat szombaton és vasárnap a Black Comedy című komédiával folytatódik. A produkció egyik különlegessége, hogy a színpadon akkor van világos, amikor a történet áramkimaradás miatt sötétben játszódik. A szerepeket Blaskó Péter, Kovács Patrícia, Pokorny Lia, Liptai Claudia és Schmied Zoltán játssza - ismertette Puskás Tamás.

A következő hetekben a Függöny fel - amelynek kerettörténete egy színházi próba -, az Illatszertár és a Pletykafészek című előadásokat láthatja a közönség. Mint erre a keszthelyi színházi programsorozat alcíme - Sztárok a Balaton partján - is utal, valamennyi produkcióban neves művészek lépnek fel: az Illatszertár című darabban például Kern András, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Simon Kornél és Stohl András lép színpadra.

A Pletykafészek című bohózatban szereplő négy házaspárt Liptai Claudia és Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Simon Kornél, Básti Juli és Scherer Péter, valamint Bertalan Ági és Schmied Zoltán alakítja.

Puskás Tamás szólt arról is, hogy a műsortervet az elmúlt évek legsikeresebb produkcióiból állították össze. Jövő nyáron a Balaton fővárosában lesz a My Fair Lady elő-bemutatója, most viszont nem született olyan darab, "ami jól áll a nyárnak", ezért inkább retrospektív játékokat adnak elő.

Illatszertár - Pokorny Lia, Stohl András

A nyári játékokat a Básti Juli-Puskás Tamás művészházaspár kezdeményezésére 2000 júliusában rendezték meg első alkalommal a keszthelyi kastélymúzeum parkjában. A színházi program "a maga lábán áll", a költségeket a belépőjegyek árából finanszírozzák - fogalmazott Puskás Tamás.

Említést tett a kastélyparkban zajló rekonstrukciós munkákról is. Szavai szerint az átalakítás miatt a park néhol "felvonulási területnek tűnik", de a színházi játék- és nézőtér minden tekintetben megfelel az elvárásoknak, az előadások színvonala pedig ugyanolyan lesz, mintha a park "érintetlen állapotában invitálná a nézőket".

KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) beruházás keretében jelenleg a történeti kastélypark rekonstrukciója folyik. A teljes kastélypark átalakul, megújul, az 1880-as millenniumi terveknek megfelelő viktoriánus parkot állítják vissza. A kivitelezési munkák egy hónapos csúszásban vannak, de ez talán nem okoz fennakadást a nyári játékokban - mondta Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója.

A munkák végleges befejezéséig mind a Centrál Színház, mind a Helikon Kastélymúzeum munkatársai segítik és elkísérik a vendégeket a nézőtérre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587992497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása