7óra7

Híres világutazók a Margitszigeten

Híres világutazók a Margitszigeten

2015. 08. 09. | 7óra7

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Együttes) Benyovszky című táncjátéka Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész rendezése és koreográfiája nyomán bejárja szinte az egész világot a 18. században élt híres magyar utazó viszontagságos életútját követve. Benyovszky Móric művelt, több nyelven beszélő, a nők számára szinte ellenállhatatlan vonzerővel bíró férfiként ismert, aki gondolataival és ötleteivel jócskán megelőzte korát. Nemcsak magyar huszárkapitány és gróf, de szlovák földbirtokos és lengyel hazafi is volt, előbb orosz hadifogoly Kamcsatkán, majd francia hős, végül Madagaszkár királya.

Benyovszky - Fekete Zsuzsanna és Zámbó István

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egyetlen alkalommal, augusztus 14-én, pénteken este 8 órától látható előadást a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai adják elő. A címszereplő fiatalkori énjét Zámbó István, az együttes Junior Prima-díjas táncművésze alakítja, az idősebb, emlékeit felidéző Benyovszkyt Oberfrank Pál, Hanszky Zsuzsanna szerepében Eredics-Fekete Zsuzsanna lép színre. Felvételről közreműködik a Ghymes együttes. Forgatókönyvíró Vincze Zsuzsa, díszlettervező Tóth Kázmér, zeneszerző és dalszövegíró Szarka Tamás.

A Marco Polo kalandjai című táncszínházi látvány-show igazi különlegességet ígér augusztus 26-án és 27-én. A Belső-Mongóliából érkező nagyprodukció, melyben a mongol kultúra ötvöződik akrobatikával és színházi varázslattal, a 13. században élt velencei világutazó Kínában tett utazásának történetét meséli el látványos táncjelenetekkel, autentikus mongol zenével és cirkuszi mutatványokkal. Az Egyesült Államokban bemutatott sikerelőadás egy nemzetközi turné részeként érkezik Magyarországra, és kizárólag a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.

Marco Polo kalandjai

Bővebb információ és online jegyvásárlás a Budapesti Nyári Fesztivál honlapján keresztül érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37992463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása