7óra7

Fesztiválokkal kezdődik az évad a Mu Színházban

Fesztiválokkal kezdődik az évad a Mu Színházban

2015. 08. 21. | 7óra7

Hegedűs Sándor írta a 2010-ben Lábán díjat elnyert Lunatikáról: „Hihetetlen erő sugárzik a színpadról: hullámzik a tér, ritmusra múlik az idő. A nézők kapnak tehát némi ízelítőt, kóstolót – 48 percet – testi létük „örökkévalóságából”, a jelenlét fokozhatatlan intimitású, minden közvetítést nélkülöző, önfeledt öröméből, élvezetéből”.

Lunatika

A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSZ-JSz) az idén nyolcadik alkalommal mutatja be legjobbjainak előadásait. A FESZT-FEST – fesztiválgyőztesek fesztiválja a tavaly elhunyt, egykori elnök, Nagy András László kezdeményezésére született meg, és lett a szövetség legfontosabb őszi eseménye.

A szervezők szándékai szerint a magyar amatőr színjátszás minden rétege bemutatkozik ezen a fesztiválon, mégpedig a legkiválóbb előadásaival. Lesz gyermek-, diák-, falusi csapat és színházi műhely jelleggel működő társulat is. A fesztivál legfontosabb célja a szervezők szavaival: felhívni a figyelmet arra, hogy létezik a magyar színházi világnak egy olyan szegmense, mely ritkán kerül reflektorfénybe, és amely szerény anyagi keretek között, de komoly és igaz ambícióval, éltető közösségeket alkotva lép színpadra.

A szakmai beszélgetések résztvevői: Szűcs Katalin Ágnes kritikus, Zalán Tibor író, Regős János MSZ-JSz elnök, a fesztivál házigazdája és moderátora Formanek Csaba, rendező.

A fesztivál során fellépő társulatok: a pápai Teleszterion Színházi Műhely, a füleki Zsibongó Kisszínpad Szlovákiából, a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad, a Mustármag Bábcsoport a szlovákiai Kisgéresből, a siroki Bendegúzok, a Vajk-játszók Budapestről, a bajánsenyei Kerkabarka Színjátszókör, a 4BT Társulat Győrből, a budapesti Vörösmarty Gimnázium 13. D. osztálya és a KB35 Inárcsról.

Az L1danceFest-en Dömötör Judit és Nagy Csilla hazai alkotók mellett francia, amerikai, olasz és szlovákiai koreográfusok és előadók munkái láthatóak. Az előadásokat nyitott vitabeszélgetések követik Bálint Orsolya vezetésével.

Részletes információk a Mu Színház honlapján találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr287992447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása