7óra7

Harsányi Attila Arad kiválósága lesz

Harsányi Attila Arad kiválósága lesz

2015. 08. 21. | 7óra7

Az erdélyi színház mai közleménye szerint az aradi városnapok keretében tartandó ünnepi önkormányzati ülésen adják át az elismerést. A Pro Urbe és a Kiválóság díjakat olyan személyiségek vehetik át, akik öregbítették a város hírnevét, és a város szolgálatában állnak.

Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - Harsányi Attila A Miskolci Nemzeti Színház színésze tagja az Aradi Kamaraszínháznak 2007-es alapítása óta. Olyan ismert alakítások fűződnek a nevéhez, mint a 2008-ban bemutatott, máig műsoron levő Rudolf Hess tízparancsolata vagy a tavaly bemutatott Sex, drugs, gods and rock’n’roll

A díjra a magyarországi művészt Bognár Levente, Arad alpolgármestere és az önkormányzat kulturális szakbizottsága terjesztette fel. Az indoklás szerint „Harsányi Attilának köszönhetően Arad ismertté és elismertté vált a romániai és a nemzetközi színházi életben”, emellett úgy értékelik, hogy a színész jelentős helyet foglal el a kortárs színházművészetben.

Harsányi Attila 2007 óta közel harminc szakmai díjat és elismerést nyert az Aradi Kamaraszínházzal, az erdélyi várost egyebek mellett Romániában, Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában és Spanyolországban képviselte. Ő az egyetlen magyarországi színész, akinek a neve márványcsillagba van vésve a kelet-romániai Bákó (Bacau) város központjában, ahol több díjat nyert a helyi monodráma fesztiválon.

Az Aradi Kamaraszínház erdélyi tagjai közül Éder Enikő színművész és Tapasztó Ernő rendező, intézményalapító vehette át a díjat a korábbi években.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777992443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása