7óra7

Felnőttoktatás a Színműn

Felnőttoktatás a Színműn

2015. 09. 07. | 7óra7

Az egyetem októberében induló kurzusai:

Szi-Fi, Bevezetés a színház, a film és a televízió világába (24 hét, 460 óra)

Két féléves, gyakorlati és elméleti beavató kurzus, amely a színházi, a filmes illetve televíziós alkotómunkához szükséges készségek megismerését, fejlesztését célozza. A szükséges szakmai és technikai alapismeretek megszerzése mellett a hallgatók végigkísérik a színpadi játék és a filmezés illetve a műsorkészítés egész folyamatát a forgatókönyv- és jelenetírástól a színpadi próbákon, a filmforgatáson/vágáson át a televíziós stúdiómunkáig.

Bevezetés a művészeti pályázatírás és projekttervezés technikáiba (10 hét, 60 óra)

A képzés alatt a szervezők ígérete szerint a hallgatók olyan tudást sajátíthatnak el, mely által képessé válnak egy projekt önálló megtervezésére és megvalósítására.

Színikritikus-tanfolyam (12 hét, 156 óra)

A két szinten (kezdő, haladó) induló kurzus rendszeres színházlátogatással és előadások elemzésével segít elsajátítani azt az elméleti tudást és kritikai szemléletet, mely által egy színházi előadás leírhatóvá és objektíven megfogalmazhatóvá válik.

Zenés színházi műhely (96 óra, 12 hét)

A képzés több oldalról mutatja be a zenés színház világának sokszínűségét, melynek során a hallgatók ismereteket szerezhetnek a zenedramaturgiától kezdve az alkalmazott zeneszerzésig.

Mozgás és színház (12 hét, 108 óra)

A kurzus folyamán a hallgatók különböző, színházi mozgásformákat ismerhetnek meg. A képzés a gyakorlati tudáson kívül elméleti alapokat is biztosít a résztvevőknek.

Az induló kurzusokról részletes leírás és letölthető jelentkezési lap a Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján található

Jelentkezni *szeptember 18*-ig lehet a kitöltött és aláírt Jelentkezési lap megküldésével
email-ben (szfe.felnottkepzes@gmail.com), faxon: (06-1-338-4749) vagy postai úton (Valkai Andrea, Színház- és Filmművészeti Egyetem, 1088 Budapest, Vas utca 2/C).

A felvételi beszélgetések időpontja szeptember 21. és 26. között lesz.

További információkkal Valkai Andrea tud szolgálni, akit a szfe.felnottkepzes@gmail.com e-mailcím mellett a 06-30-406-7402-as telefonszámon lehet elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr137992399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása