7óra7

30 éves az Artus - Születésnapi parti és jubileumi évad

30 éves az Artus - Születésnapi parti és jubileumi évad

2015. 09. 09. | 7óra7

Az Artus egy alkotóműhely, amely egyaránt jelenti a 2000 négyzetméteres elhagyatott gyárépületből kialakított Sztregova utcai Stúdiót, valamint az itt alkotó 30 művész interdiszciplináris kollektíváját. A Stúdió rendszeres programjai között szerepelnek az Artus Társulat előadásai, képzőművészeti kiállítások, valamint vendégelőadások és kulturális események a társművészetek területéről.

Cseppkánon

Az Artus Társulat 1985 óta működő, független, kortárs fizikai színház, működésük során több mint 50 előadást hoztak létre, melyeket 25 országban mutattak be. Az alkotóműhely ezen a héten szombaton ünnepli fennállásának 30. évét, a Fonó pedig 20. évfordulóját, amelynek keretében a Kapunyitási pánik összművészeti fesztivál programjaira várják az érdeklődőket a Sztregova utcába. A programsorozatban koncertek, kiállítás és közös tortázás is várja a közönséget. Este 8 órától a 2010-ben indult Kérész Művek aznap esti előadása, a Régész művek tekinthető meg, amelyben erre az egyetlen estére – a születésnap méltó megünnepléseként – a társulat alapító, volt és jelenlegi tagjai állnak össze és hozzák létre tiszavirág-életű kánonjukat.

A jubileumi év ünnepi sorozata ezután is folytatódik: szeptember 26-án és 27-én a Promenád című mozgó előadással, majd október 9-én a Müpában egy izgalmas új produkció, a Cseppkánon bemutatójával várja a közönséget az Artus.

Promenád

A Promenád, mely nemrég tért haza egy hosszú hollandiai turnéról, az Artus és a Stereo Akt koprodukciója, amelyben a nézők színházi utazás keretében, egy városban haladó buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet.

A Cseppkánonról mondta Goda Gábor, az előadás rendező-koreográfusa, és egyben az Artus vezetője: „Az előadás egyszerre tekint vissza és néz előre, összegez és új utat nyit. Mozgásban van. (…) Így olyannak tűnhet, mint egyetlen mozdulat, egyetlen hang, egyetlen kép folyamatos átalakulásban.

A szeptember 12-i rendezvény részleteiről az Artus és a Fonó honlapján lehet tájékozódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157992393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása