7óra7

L1danceFest 2015 - Kreativitás és kíváncsiság

L1danceFest 2015 - Kreativitás és kíváncsiság

2015. 09. 10. | 7óra7

A fesztivál évek óta több helyszínen valósul meg, amelyekhez ebben az évben csatlakoztak újabbak: ilyen az RS9 Színház Vallai Kertje, amely majd a zárónap rendezvényeinek ad otthont és a CEU, amelynek Japán kertjében indul a fesztivál Ismaera Takeo Ishii japán táncművész előadásával.

Ami még a táncon innen van, a K.A.S. Galériában szeptember 14-től Love and Wish Letters to Hungary címmel egy Kéri Judit által szervezett kiállítás látható, amelyhez a koreográfus-rendező magyar és a világ különböző tájain élő, de Magyarországgal családi kapcsolatban álló női művészeket kért fel, hogy küldjenek „Love & Wish” leveleket. Az írott anyagokon túl képek, interaktív hang- és videoinstalláció és tárgyak is megtekinthetők a tárlaton.

A fesztivál programjában kortárs tánc kurzusok, az L1 tagokról és rezidensekről készült portrésorozat tárlata mellett előadások utáni beszélgetések és workshop is szerepel.

A fesztivál táncprogramjában a japán, német, olasz, szlovák, amerikai, francia, dán, cseh és Nagy-Britanniából érkező alkotók előadásai mellett két magyar produkció is helyet kapott. Dömötör Judit első önálló koreográfiáját mutatja be Szuterén címmel, amelyben a személyes árnyékkal foglalkozik, Nagy Csillának és Vavra Júliának pedig Öböl című, közös munkája lesz látható, amelynek központi témája a figyelem önmagunk és mások felé.

L1danceFest 2015 promo

Az L1 Egyesület nem hivatalosan 1998-ban, hivatalosan 2002-ben alakult meg, és a csoport egyedisége már a kezdetektől fogva a demokratikus munkamódszereikben rejlett.
Egyik alapvető célkitűzésként a kortárs tánc népszerűsítését határozta meg, amelyet külföldi és magyar produkciók létrejöttének elősegítése, valamint tehetséges művészek munkáinak bemutatása révén valósítanak meg. Az egyesület egyik kiemelt tevékenysége már a kezdetektől az egy évenként jelentkező, kortárs táncfesztivál, az L1danceFest megszervezése volt. 2011-től az L1 Egyesület egyre határozottabban nyitott a társművészetek felé - mondta el Ladjánszki Márta táncos és koreográfus, az egyesület művészeti vezetője.

A fesztivállal az eltérő háttérrel rendelkező művészek számára szeretnének lehetőséget teremteni arra, hogy bemutathassák munkáikat bármiféle tematikus fókusz nélkül. Elmondásuk szerint, az előző évekhez hasonlóan az L1danceFest idén is elkötelezett a kulturális sokszínűség, a határátlépés ereje és a korlátokon átívelő kísérletek iránt. Egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk az emberi kreativitásra és annak újító erejére – olvasható közleményükben.

A részletes program az L1 honlapján található.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947992389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása