7óra7

Ismét Vidéki Színházak Fesztiválja a Tháliában

Ismét Vidéki Színházak Fesztiválja a Tháliában

2015. 09. 15. | 7óra7

A program 7-én, hétfőn a Békéscsabai Jókai Színház előadásával, Federico García Lorca Bernarda Alba háza című spanyol drámájával kezdődik, amely a lorcai szöveg és a flamenco világának találkozásából született, és amelyet Béres László jegyez rendezőként.

Miközben Béres László több ponton is kifejezetten merészen nyúl hozzá a drámához, rendezése nem létrehozza a drámát, hanem megrajzolja azt. Érzékelteti az adott pillanat erejét, de ezt általában látvánnyal vagy egyenesen látványossággal teszi. (…) A békéscsabaiak gondoltak valamit a Bernarda Alba házáról, és komoly munkát fektettek bele, hogy ezt meg is mutassák. Az előadásuk néhány izgalmas pillanatot, egy-egy kitűnő látványelemet ad, miközben sok-sok kérdést és kétséget vet fel, és ezek közül csak nagyon keveset válaszol meg – írtuk kritikánkban az előadás kapcsán (a teljes, 4 pontos nézőpontunk itt olvasható

Bernarda Alba háza

Kedden Henrik Ibsen klasszikus színműve A vadkacsa lesz látható a Veszprémi Petőfi Színház előadásában és Guelmino Sándor rendezésében.

Szerdán Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikomédiája kerül színre az egri Gárdonyi Géza Színházból, amelyet Csiszár Imre rendezett.

Ha (…) az egész előadás meg tudta volna őrizni ezt a nekünk szegezett, feszült vallatást, valószínűleg szenzációs alkotás lehetett volna. Így azonban csak beugrott Az öreg hölgy, hogy egy kellemes este után, különösebb konzekvenciák nélkül távozzon is. Pedig biztos lett volna még mit mesélnie… - írtuk korábban az előadás kapcsán (6 pontos kritikánk itt olvasható teljes terjedelemben).

Az öreg hölgy látogatása

Csütörtökön a Kecskeméti Katona József Színház Jurij Poljakov népszerű orosz kortárs író Párcsere című darabját hozza el a fesztiválra, amely előadásnak Cseke Péter a rendezője. A produkciót a szervezők 16 éven felülieknek ajánlják.

Pénteken a Miskolci Nemzeti Színház játssza Heinrich Von Kleist vígjátékát, az Eltört korsót Szőcs Artúr rendezésében.

Szombaton Tasnádi István Kleist elbeszélése nyomán írt Közellenség című zenés uszítása lesz látható, melyet a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ad elő Sztarenki Pál rendezésében.

A Közellenséggel azonban a nagyszínpad esetében is jótékonyan visszafelé billent az eddigi, vígságtól túlsúlyos mérleg, és egy, a közönséget bátran megszólító, formavilágát tekintve is izgalmas előadás született. (…) A kiérlelt rendezői koncepció következtében a színészi alakítások egyenként és összességükben is a helyükön vannak – ebben az évadban nagyszínpadon messze ebben az előadásban mutatja legjobb formáját a társulat – írtuk még áprilisban az előadásról (8 pontos kritikánk itt olvasható

Közellenség - Farkas Ignác, Balogh Tamás

Vasárnap két stúdióprodukciót láthatnak a nézők. Gareth Armstrong Shylock című darabja, melyben a „shakespeare-i A velencei kalmár története áll a feje tetejére, Kőváry Katalin rendezésében Kaposvárról, Václav Havel Audiencia és Vernisszázs című színművei Nagy Péter István rendezésében a Váci Dunakanyar Színházból érkezik.

A fesztivál előadásait ismét öttagú zsűri kíséri majd figyelemmel, az érdeklődő közönséget pedig kedvező áru fesztiváljegyek és bérletek várják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr747992439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása