7óra7

Trafó – Indul a Gondolat Generátor új féléve

Trafó – Indul a Gondolat Generátor új féléve

2015. 09. 21. | 7óra7

A 13 éve indult színházi nevelési program sajátosságait – a szervezők ígérete szerint - maga az intézmény és annak szellemisége adja: innovatív, sokszor kísérletező színház, tánc, zene, képzőművészet és mindezek határterületei képezik a Gondolat Generátor tárgyát.

Drámafoglalkozások

A cél nyitottságra bátorítani és gondolkodásra késztetni a középiskolás korosztályt az őket körülvevő világról a kortárs művészeten keresztül, a színházpedagógia eszközeivel. A résztvevők a közös gondolkodás és cselekvés során, értelmezéseken és játékokon keresztül stratégiákat sajátíthatnak el véleményük megformálásához, gondolataik pontosabb kifejezéséhez.

A programhoz csatlakozó középiskolás csoportoknak, osztályoknak nem fix, kötött programsorozatot, hanem komplex csomagokat kínál a Trafó, amikből a jelentkezők maguk állíthatják össze saját Gondolat Generátor órarendjüket, kiválasztva azokat az előadásokat, amelyek témái az adott osztályt aktuálisan érinthetik vagy érdeklik.

Az előadások alkotói minden alkalommal részt vesznek a foglalkozások megtervezésében, sőt gyakran azok lebonyolításában is, így az ő gondolkodásmódjuk és módszereik is hatásosabban érvényesülhetnek a programsorozatban. Az előadásokhoz, azok jellegétől függően elő- vagy utófoglalkozás kapcsolódik.

„there’s an elephant in every room…”

A Gondolat Generátor szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus.

A programban a STEREO Akt Felülről az ibolyát és a Titkos Társulat Két nő című színházi előadása, Fülöp László there’s an elephant in every room… és Dányi-Molnár-Vadas Nyúzzatok meg! című kortárs táncprodukciója, illetve George Crîngaşu, Keresztes Zsófi és Jaakko Pallasvuo kiállítása szerepel.

A teljes félév programjára, vagy egyes programrészekre jelentkezni a jelentkezési adatlap kitöltésével és a kiválasztott programok megjelölésével lehet szeptember 25. (péntek) éjfélig Huszár Ritánál a rita@trafo.hu e-mail címen. Egy programon maximum négy csoport vehet részt. További információ a 06-1/ 456-2051-es telefonszámon kérhető.

A program részletes leírása itt érhető el, a jelentkezési lapot innen tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187992355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása