7óra7

Útra kelt az aradi 13

Útra kelt az aradi 13

2015. 10. 05. | 7óra7

Az élő zenével kísért, kortárs táncjátékot október 5-én Aradon, ünnepi díszelőadás keretében mutatják be a nagyszínházban, majd másnap, október 6-án Kolozsváron, az Állami Magyar Opera termében, a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros program keretében lesz látható. Október 7-én a budapesti Hagyományok Házában kétszer is műsorra kerül az előadás. A turné utolsó állomása Temesvár, ahova a Temesvári Magyar Nőszövetség és a Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös szervezésének köszönhetően jut el a táncjáték, október 18-án.

13

Az előadás az Aradon kivégzett tábornokoknak állít emléket, az alkotók megfogalmazásában: arra a ma is aktuális problémára hívja fel a figyelmet, hogy miként éli meg az egyén és a közösség a halál tragédiáját, hogyan tud egyetlen hatalommal bíró személy halálba táncoltatni másokat. A 13 című produkció főbb szerepeit Móricz Bence és Gál Nóra játsszák, koreográfus Farkas Tamás, az előadást Tapasztó Ernő és Farkas Tamás rendezte.

Az előadás idén nyáron Bákóban szerepelt a Theaterstock nemzetközi színházi fesztiválon, ahol a fesztiválközönség egyik kedvence lett: “Kiemelkedő produkció, egy rövid lélegzetű, sűrű, erőteljes mondanivalóval bíró előadás, felkavaró pillanatképek, amelyek felébresztik a bűnös érdektelenségbe burkolt szunnyadó lelkiismeretet. (…) A zene és a tánc univerzális nyelvén hirdetik, hogy bármilyen gyilkosság, az intolerancia, a szabad gondolkodás bárminemű megsértése undok, a természet ellen való” - írja internetes naplójában az egyik bákói néző.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577992339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása