7óra7

Harsányi Attila Bukarestből is díjjal tér haza

Harsányi Attila Bukarestből is díjjal tér haza

2015. 10. 18. | 7óra7

Harsányi Attila elnyerte a legjobb férfialakításért járó díjat a Festin pe Bulevard Nemzetközi Színházi Fesztiválon. 

A színművészt az Aradi Kamaraszínház Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll című előadásában nyújtott játékáért jutalmazták. A bukaresti Nottara Színház által október 8. és 17. között megrendezett nemzetközi fesztivál versenyprogramjában neves hazai és külföldi színházak produkcióit láthatta a közönség, többek között a Nottara Színház, az Odeon Színház, a Metropolis Színház, a Teatru Mic, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Ploiesti Toma Caragiu Színház, a Kolozsvári Állami Magyar Színház valamint cseh, lengyel és bolgár színházak előadásait.

kepatmeretezes_hu_sex2_1.jpgHarsányi Attila - Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll 

A zsűri neves, román szakemberekből állt: Monica Andronescu kritikus, a Yorick című színházi folyóirat főszerkesztője, Roxana Croitoru, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művészeti konzultánsa, színházkritikus, Doru Mares költő, műfordító, 2015-ben Uniter-díjjal kitüntetett színházkritikus, Mircea Morariu, kétszeres Uniter-díjas színházkritikus, egyetemi tanár és Pompilius Onofrei újságíró, rádiós szerkesztő.

Nézőpontunkban írtuk Harsányi Attila játékáról: Van abban valamiféle mutatványos jelleg, ahogy Harsányi Attila minden fordultában más és más, ám egyként erősen elrajzolt karaktert ránt magára, mivel azonban ezek a figurák nem holmi lejárt szavatosságú szabványalakok, a pergő-forgó maszkabál maga is rock and rollá válik.

A Tapasztó Ernő által rendezett, műfaji megjelölése szerint radikális stand up tragedy főszereplője, Harsányi Attila nemrég vette át Arad Város Kiválósági Díját. Az előadás a közelmúltban nyerte el a Legjobb ‘One Man Show’ Díját a sepsiszentgyörgyi 22. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon, valamint a Legjobb Monodráma Előadás és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját a legjobbnak ítélt produkcióért a tatabányai Monodráma- és Stúdiószínházi Fesztiválon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr637987299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása