7óra7

Premier7

Premier7

2015. november 9-15.

2015. 11. 05. | 7óra7

Az ajánlott történetek helyszínei a kocsmától a Golgotáig, az előadásoké Kaposvártól, Debrecenen és a fővároson keresztül Nyíregyházáig szóródnak.

Az Öldöklő Tejcsarnok // Kárpáti Péter // helyszín: Hátsó Kapu, Budapest // november 11. 20 óra

Kárpáti Péter színdarabja Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című kisregénye és egyéb Rejtő-szövegek alapján készült, melyet Rejtő Jenő születésének 110. évfordulóján mutatnak be Kárpáti rendezésében. Az előadás igazi szerelemmunka az alkotók részéről, akik a darab figuráihoz hasonló, nincstelen lelkesedéssel kezdtek a megvalósításba, és közösségi finanszírozásból szeretnék fedezni a rendkívül kis költségvetésű előadás költségeinek egy részét.

oldoklo_kis.JPGAz Öldöklő Tejcsarnok

A nézők az italukat szürcsölve merülhetnek el az asztalok között kibontakozó kozmikusan groteszk eseményekben, és szurkolhatnak hőseinknek, hogy sikerüljön záróra előtt leadniuk a kiadónak legújabb remekművüket, a légiós, kalóz- vagy erotikus regényt, hogy kifizethessék belőle a hitelbe elfogyasztott rengeteg kávé és sör árát - áll a színlapon.

Az előadás a bemutatót követően még novemberben 12-én este látható a Hátsó Kapuban.

jezus_kis.JPGJézus Krisztus szupersztár // Csiky Gergely Színház, Kaposvár // november 13. 19 óra

Andrew Lloyd Webber klasszikusát Bozsik Yvette rendezi és koreografálja a kaposvári társulat és a saját társulatának közös produkciójaként. Jézus szerepében György Rózsa Sándort és Sándor Pétert láthatják az érdeklődők, Mária Magdolnát Tompos Kátya és Nyári Szilvia alakítja váltott szereposztásban.

Az előadás a bemutatót követően novemberben még 14-én este, 18-án este, 19-én és 25-én délután és este látható a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

Nyolc nő // Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen // november 13. 19 óra

Robert Thomas krimijét Keszég László állítja színpadra Debrecenben. Alkotótársai zeneszerzőként Márkos Albert, dramaturgként Ari-Nagy Barbara, a díszleteket Árvai György, a jelmezeket Szűcs Edit jegyzi. A nyolc női karaktert Esztergályos Cecília, Varga Klári, Szakács Hajnalka, Edelényi Vivien, Majzik Edit, Oláh Zsuzsa, Sárközi Nagy Ilona és Zeck Julianna játssza.

nyolc_no.JPGNyolc nő - próbafotó (fotó: Máthé András)

A színlap ajánlása szerint: a Nyolc nőben nincs nyomozó, nem üdül épp a szomszédban Hercule Poirot vagy Miss Marple, hogy apránként kiderítse, mi történt. Ebben a házban csak családtagok vannak, csak nők, akik a havazás és az ismeretlen tettes mesterkedése miatt ki sem tudnak menni, hogy segítséget hívjanak. Egymást vizslatják tehát, és egymástól rettegnek. Mert a tettes köztük van. És ahol nyolc nő egy szobában összezárva kutatja a másik gyenge pontját, ott előbb-utóbb vagy vér folyik, vagy nagyon sokat lehet nevetni.

A produkció novemberben még 14-én, 23-án, 24-én, 25-én és 26-án este kerül színpadra a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban.

A nadrág // Karinthy Színház, Budapest // november 13. 19 óra

anadrag_plakat_web_kis.jpgDunai Ferenc „szocialista vígjátékát” Karinthy Márton rendezi – Kerekes József, Gubik Ágnes, Balázs Andrea, Dányi Krisztián, Marton Róbert és Vertig Tímea szereplésével.

Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró
éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz-szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy
potentát. Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a
nadrágját... Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek.
Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpontensebb férfiúi
büszkeség! – olvasható az előadás színlapján.

Az előadást a bemutatót követően novemberben még 14-én, 15-én és 22-én, decemberben pedig 5-én, 26-án, 27-én és 29-én láthatják az érdeklődők a budapesti Karinthy Színházban.

Az ördög // Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza // november 14. 19 óra

Molnár Ferenc darabja annak idején nagyot csattant a korabeli polgárság fején. Most Tasnádi Csaba állítja színpadra a címszerepben Schlanger Andrással. Partnerei István István, Trokán Anna, Vaszkó Bence, Jenei Judit, Nyomtató Enikő és Tóth Zolka.

ordog_olvaso_ki.JPGAz ördög olvasópróbája (fotó: Móricz Zsigmond Színház)

"Az asszonyi sejtés mindig pont tíz perccel előre érzi meg a férjet."
Jöjjenek el, és tegyenek rá fogadást, visel-e ünnepi belépője alatt bármi mást is ez a törékeny asszony, vagy úgy áll ott meztelenül, ahogy az isten egyszer jókedvében megteremtette?
Ne késlekedjenek megváltani a jegyeiket, nehogy lemaradjanak a leleplezésről! – ajánlja az előadást a színlap.

Az előadás novemberben még 16-án, 20-án, 21-én, 27-én, 28-án és 30-án látható a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr188052396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása