7óra7

Premier7

Premier7

2015. november 16-22.

2015. 11. 12. | 7óra7

A következő hét ajánlott bemutatói egyén és közösség dilemmáit járják körül – hol könnyeden, hol szikárabban.

Szemünk fényei // Spirál Bébik Társulat // helyszín: R.S.9. Színház „Vallai Kert” // november 16. 19:30

Egy fontos és érzékeny társadalmi problémáról, a fiataloknak az erőszakhoz való viszonyáról szól az előadás, amelyet Gerner Csaba rendez, zenéjét Ivák Bence jegyzi, szereplői: Bartus Marci, Gulyás Vivien, Ivák Bence és Kőszegi Judit.

spiral_bebik_vag.jpg            Szemünk fényei (plakátrészlet)

Honnan/miből ered a fiatalok erőszakossága?
Hogyan élik meg a fiatalok az erőszakot?
Születhet-e valaki eleve jónak vagy rossznak?
„Tanulható”-e a kegyetlenség?
Hozzá lehet-e szokni a mindennapos lelki és/vagy testi erőszakhoz?
Mitől lesz jó vagy rossz egy adott családi közeg?
Alkotócsapatunk többek között ezeket a kérdéseket tette fel. Az előadás pedig több válaszlehetőséget is bemutat, valamint - reméljük - újabb kérdéseket is felvet – olvasható a színlapon.

Az előadást novemberben még 21-én és 23-án, decemberben 14-én és 21-én láthatják az érdeklődők az R.S.9. Színház Vallai Kertjében.

Az a skót darab // Jurányi Inkubátorház // november 17. 21 óra

Talán nem lövünk le nagy poént, hiszen a színlapból is kiderül, hogy az a bizonyos skót darab Shakespeare Macbethje. Úgy tűnik, mostanában időszerűvé vált ez a mindenen átgázoló hatalomvágyról szóló darab. Ezt az előadást rendezőként, dramaturgként, látványtervezőként és Lady Macbethként is Vasvári Emese jegyzi. Partnerei Laboda Kornél, Egger Géza, Menszátor Héresz Attila, Sipos György és Sodró Eliza.

macbet_k.JPGAz a skót darab - Laboda Kornél, Menszátor Héresz Attila (fotó: Tamássy Andrea)

"... A legszörnyűbb nap is csak lefut egyszer." Előzetesen ennyit árul el magáról az előadás.

Isten pénze // Katona József Színház, Kecskemét // november 20. 19 óra

Dickens: Karácsonyi énekéből a Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi hármas írt egy musicalt, amelyet most Nagy Viktor állít színpadra Kecskeméten. A főbb szerepeket Dunai Tamás, Szerednyey Béla és Kiss Zoltán váltott szereposztásban, valamint Pál Attila, Danyi Judit és Dobó Enikő alakítja.

isten_ki.JPGIsten pénze (fotó: Walter Péter)

A színlap így vezeti fel az előadást: főhősünk, Scrooge szerint az ember annyit ér, amennyi pénze van. Felesleges is hosszasan taglalni, hogy ezzel a felfogással milyen egyéb jellemvonások tarkítják az eredetileg Charles Dickens által megteremtett figurát. Elég az hozzá, hogy a karácsonynak már a gondolatától is rosszul van, és az egész szeretet-ünnepre csak mint bosszantó hercehurcára tekint, elutasítva minden feléje irányuló kedvességet.

Az előadás a bemutatót követően novemberben még 21-én, 28-án és 29-én este látható a kecskeméti Katona József Színházban.

Sárga vonal // Ódry Színpad // november 21. 19 óra

sarga.JPGA Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves színművész osztálya mutatja be Charlotte Roos és Juli Zeh színdarabját. Az előadást az egyik osztályvezető tanáruk, Zsámbéki Gábor rendezi Bagossy Levente díszletei között.

A színlap tanúsága szerint: a szerzőpáros látszólag szerteágazó történetekből írt színdarabot az arab tavaszról, a társadalmi kötöttségekkel szembeni lázadás lehetőségeiről, illetve arról, hogy mennyire vagyunk hajlandóak feláldozni és korlátozni a szabadságunkat a biztonságunk érdekében.

Az előadást a bemutatót követően novemberben még 22-én, 25-én és 26-án, decemberben 8-án, 16-án és 19-én játsszák az Ódry Színpadon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr128074072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása