7óra7

Harminchatok – Kabbalisztikus játék a Jurányiban

Harminchatok – Kabbalisztikus játék a Jurányiban

2015. 11. 13. | 7óra7

Egy péntek esti rituálé keretében, a nézők aktív jelenlétének is köszönhetően elevenednek meg Lyuta messiásváró lakói és a harminchatok körüli titkok.

A zenészekből, színészekből és civil résztvevőkből álló alkotóközösség egy színházi játékra hívja a nézőket. A Stereo Akt első bemutatója és a Jurányi egyik első előadása 2012-ből két és fél év után újra látható két alkalommal – november 14-én és 15-én a Jurányi Házban.

mes_1.JPGHarminchatok - Kárpáti Pál (középen)

Ahogy a darab szerzője és az előadás rendezője fogalmaz: „ A Harminchatok című előadáson részt venni olyan, mintha egy filmben statisztálnál. Közösségi esemény, krimi, rituálé, mítosz, gyönyörű zsidó zenékkel. A nézők hol falugyűlés, hol bírósági tárgyalás, hol szertartás résztvevői, az ő segítségükkel próbálunk rájönni, hogy főhősünk egy a 36 igaz ember közül, vagy egy világraszóló csaló.”

Egy legenda szerint harminchat igaz ember hordozza vállán a világ egész súlyát. Külsőleg semmiben sem különböznek, sokszor maguk sem tudják, hogy kiválasztottak. Ha csak egy is hiányozna közülük, az emberiség egy óriási kiáltással megfulladna. Kiszámíthatatlan, hogy balsors vagy szerencse lépdel egy igaz férfiú nyomában… - áll a színlapon.

mes_2.JPGHarminchatok - Czakó Julianna

Messiás-váró idők közepette egy fiatal idegen érkezik, aki a Harminchatok körüli hiedelmet kihasználva, ártatlannak induló játékaival hisztériát kelt, és felforgatja az őt befogadó közösség életét.

Az előadás szereplői: Kárpáti Pál, Bánki Gergő, Szabó Zoltán, Czakó Julianna, Tóth József, Keserű Imre, Kárpáti Péter, Tucker András, Fischer Balázs, Kollányi Irén és Zsalakovics Anikó.

Forrás: Stereo Akt

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr668076156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása