7óra7

Premier7

Premier7

2015. november 23-29.

2015. 11. 19. | 7óra7

Rejtélyeket és viszonyokat járnak körül a következő hét általunk ajánlott bemutatói.

logo_premier7_vagott_kozep.PNGRejtélyes viszonyok // Rózsavölgyi Szalon // november 26. 19:30

Eric Emmanuel Schmidt darabját Kolos István állítja színpadra Hirtling István és Lábodi Ádám szereplésével. Dramaturgként Ruttkay Zsófia működött közre.

A színlap szerint a rejtélyes harmadik, aki egyszerre testesíti meg a mindent felperzselő, lángoló szenvedélyt és a nyugodt, kispolgári szerelmet, a férfiakat először egymás ellenségévé, majd sorstársakká, végül - miután mindketten levetkőzték évtizedek óta dédelgetve alakított pózaikat, és belátták hosszasan csiszolgatott életfilozófiájuk csődjét - örökre elválaszthatatlan barátokká teszi.

rejtely_jo.JPGRejtélyes viszonyok - Lábodi Ádám, Hirtling István

Üvegcipő // Szegedi Nemzeti Színház // november 27. 19 óra

Molnár Ferenc vígjátékát, amely egy nyolcadik kerületi szerelemről szól, Bagó Bertalan rendezi. Az előadás főbb szerepiben Kárász Zénó, Kubik Anna, Gidró Katalin, Vajda Júlia, Rédei Roland és Jakab Tamás látható.

uveg_ki.JPGAz üvegcipő (próbafotó, fotós: SZNSZ / Veréb Simon)

„Molnár Ferencről nagyon nehéz tárgyilagosan írni: Molnár Ferencnek lelkes rajongói és dühödt ócsárlói vannak. Közben az egész magyar irodalomból ő a világszerte legismertebb nevű és művű író, közben színházaink újra meg újra sikerek közepette újítják fel vígjátékait...” – írta Hegedüs Géza a szerzőről.

Oidipusz karantén // Természetes Vészek Kollektíva // helyszín: Trafó // november 27. 20 óra

Szophoklész, Thomas Mann, Allen Ginsberg, József Attila, Móra Ferenc, Terry Pratchett, Kurt Vonnegut, A zsoltárok könyve, Karinthy Frigyes és mások művei alapján az előadás szövegét Árvai György, Imre Zoltán és Veres András írták. Előadják: Ács Norbert, Hannus Zoltán, Melis László és Spiegl Anna.

oidipi_jo.JPGOidipusz karantén (plakát)

Három testvér apjuk halálos ágyánál találkozik. Vitáikból és reflexióiból bomlik ki a család múltja, valamint az is, hogy mit akarnak kezdeni a jövővel. Így a kortárs jelen szempontjából jelenítődik meg Oidipusz klasszikus története, olyan kérdések és felvetések formájában, amelyeket a jelen generáció tesz fel őseik múltjára és saját jövőjükre vonatkoztatva – áll a színlapon.

Liliomfi // Budaörsi Latinovits Színház // november 28. 19 óra

Szigligeti Ede művét Vecsei Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila átiratában ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra. Az előadás zenei vezetője Kovács Adrián, a főbb szerepeket Ilyés Róbert, Spolarics Andrea, Kiss Andrea, Szabó Sebestyén László és Böröndi Bence alakítja.

liliomfi_kis.JPGIfj. Vidnyánszky Attila a Liliomfi próbáján (fotó: Budaörsi Latinovits Színház - Borovi Dániel)

Ennek a darabnak már a címe is ámítás - Liliomfit nem is Liliomfinak hívják, sőt, másképp. De ezzel nincs egyedül: itt senki sem az, aki, és semmi nem az, ami. Még a hazugság sem igazi hazugság, hiszen színészek hazudnak, márpedig azoknak rendes ember szavát sem hiszi amúgy sem. Az efféle helyzetekből a való életben cifra kis bonyodalmak szoktak adódni – olvasható a színlapon.

augusztus_jo_kis.jpgAugusztus Oklahomában // Vörösmarty Színház, Székesfehérvár // november 28. 19 óra

Szikora János rendezésében Cserhalmi György, Varga Mária, Radnay Csilla, Sághy Tamás, Bánky Sára, Kerkay Rita alakítják a főbb szerepeket.

A színlap tanúsága szerint az Augusztus Oklahomában fanyar humorral és megrendítő drámaisággal mesél egy családról, amelyben mindenki hordoz valami "titkot". Felsejlik a Weston család múltja és jelene, miközben felszabadultan-sanyargatóan azon gondolkodunk, hová is meneküljünk az augusztusi forróság elől.

Holle anyó // Vojtina Bábszínház, Debrecen // november 29. 10 óra

A közismert történetet a Vojtina Bábszínház Bartal-Kiss Rita rendezésében és Horváth Mari tervezésében állítja színpadunkra.

holle.JPGHolle anyó

Holle anyó meséje igazán bábszínpadra kívánkozó történet, hiszen itt a kemence, az almafa, a seprű is beszélgetésbe elegyedik, sőt dalra is fakad – olvasható a színlapon. Az előadást az alkotók 4 éves kortól ajánlják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr888091916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása