7óra7

A Pécsi Balett társulata idén Ujvári Katalint díjazta

A Pécsi Balett társulata idén Ujvári Katalint díjazta

2015. 12. 01. | 7óra7
A 2014/2015-ös évadban végzett munkájának elismeréseként a Pécsi Balett társulata idén Ujvári Katalin táncművésznek ítélte a Pécsi Balett Társulati Díját.

Ujvári Katalin 2005-ben, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti tagozatának elvégzését követően szerződött a Pécsi Baletthez, 2013 óta az együttes magántáncosa.Kiemelkedő színvonalú technikai tudása, előadóművészi tehetsége, színészi képességei a társulat és az együttessel dolgozó koreográfusok elismerését egyaránt kivívták; személyisége szólók, duettek készítésére inspirálja az alkotókat. Feladatait végtelen alázattal végzi, szerepeit maximális minőségben és kivételes odaadással oldja meg - olvasható a társulat közleményében.

hattyuk_kis.JPGA hattyúk tava - Ujvári Katalin (középen) - fotó: Körtvélyesi László
 
Ujvári Katalin jelenleg A hattyúk tavában a Hattyút, az Orfeusz és Euridikében Euridikét, a Hófehérke és a hét törpében Hófehérkét, valamint a Carmen címszerepét táncolja.
Forrás: Pécsi Balett

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr428130672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása