7óra7

A Madách Színház és Rékasi Károly a legkeresettebbek a neten

A Madách Színház és Rékasi Károly a legkeresettebbek a neten

2015. 12. 16. | 7óra7

A Google által kiadott toplista szerint a színházak közül idén a Madách, a Nemzeti és a Centrál nevét írtuk be legtöbbet a keresőbe.

A Google minden évben kiad egy összeállítást olyan témákban, mint a legfelkapottabb személyek, hírek, koncertek, tévéműsorok, de azokat a kereséseket is összeszámolja, amelyekből kiderül, hogy mi az, amire a legtöbben vágytunk, és mire kérdeztünk rá a leggyakrabban.

Ezek mellett a színházakra való rákeresések listáját is publikálták, amely a papírforma hozatala mellett kisebb meglepetéseket is okozott. Talán a legváratlanabb meglepetés éppen egy hiány: a Vígszínház, amely évek óta az egyik legnépszerűbb színházunk, idén nem került be a legkeresettebbek közé.

mamma.jpg            Mamma mia! (fotó: Madách Színház)

A zenés színház és azon belül is a musicalek iránti érdeklődés miatt a legkevésbé sem meglepő, hogy a lista élén a Madách Színház áll, ahogy ugyanezért a Budapesti Operettszínház negyedik helye sem az. A legfelkapottabb színházi előadások között a Mary Poppins, az Agyeldobás és a Mamma mia! a Madáchból csakúgy szerepelnek, mint az Abigél az Operettszínházból. Hosszú évek óta, hagyományosan sokan keresünk rá a Nemzeti Színházra is, amely ebben az évben a lista második helyén áll.

Elsőre meglepő lehet, másodikra azonban már érthető a Centrál Színház harmadik helyezése: Puskás Tamás igazgatónak az utóbbi években véglegesen sikerült túllépnie a Vidám Színpad kétes értékű örökségén. A habkönnyű bohózatok helyén születő erős előadások (Chicago, A kutya különös esete, Black Comedy) úgy tűnik, nem csupán a szakma, de a nézőközönség érdeklődését is kiváltják.

A Thália Színház ötödik helyezése mögött vélhetően az a sokféleség áll, amely az intézmény sajátja: a könnyed szórakoztatást ígérő előadások mellett minden évben több, hiánypótló szemlét és fesztivált is szerveznek – elsősorban a határon túli, illetve a vidéki előadások számára.

A Belvárosi Színház első hallásra talán szintén meglepő Top 10-be való bekerülése mögött elsősorban az Orlai Produkció előadásai állnak: A szív hídjai és a Hair a legtöbbet keresett színházi előadások tízes listájára is felkerült.

faust_ii_nagy_zagon.jpg             Faust II. (fotó: Nagy Zágon)

A szórakoztatásnál jelentősen messzebb merészkedő színházak közül egy jutott be a legkeresettebbek közé: a budapesti Katona József Színház a lista tizedik helyén áll. Valószínűleg nem függetlenül attól, hogy a neten szörfözők által legfelkapottabb színházi előadás ebben az évben Schilling Árpád Faustja volt.

A legfelkapottabb személyek listájára Csobot Adél és Göncz Árpád közé negyedik helyre felkerült Rékasi Károly. Anélkül, hogy Rékasi Károly népszerűségét megkérdőjeleznénk, az iránta való érdeklődés mértéke ebben az esetben valószínűbb, hogy a sajtóban komoly visszhangot kapott, nyári motorbalesetével van összefüggésben.

A legtöbbször keresett színházak:

  1. Madách Színház
  2. Nemzeti Színház
  3. Centrál Színház
  4. Budapesti Operettszínház
  5. Thália Színház
  6. József Attila Színház
  7. Pesti Magyar Színház
  8. Erkel Színház
  9. Belvárosi Színház
  10. Katona József Színház, Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr268177002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása