7óra7

Magyar Teátrumi Díjak hatodik alkalommal

Magyar Teátrumi Díjak hatodik alkalommal

2015. 12. 21. | 7óra7

A színházi háttérszakmák elismerésére alapított, ezer eurós pénzjutalommal járó elismeréseket a Békéscsabai Jókai Színházban adták át.

Idén Brüll Krisztina, a Thália Színház művészeti főtitkára, Feke Judit, a Bartók Kamaraszínház jelmeztáros-öltöztetője, Budainé Hajdu Mónika, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház kiszolgálótár vezetője, Pataki Ferenc, az Új Színház fővilágosítója és Kőműves József, a Magyar Állami Operaház műszaki vezetője nyerte el a díjat. A nemzetiségi különdíjat V. Boros Gabriella, a Zentai Magyar Kamaraszínház művészeti titkára vehette át.

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapított díjával a színházi háttér- és kiszolgálószakmákat, valamint az azokat magas szinten művelő szakembereket ismeri el. A Magyar Teátrum Díjra jelöléshez két állami díjjal elismert színművésznek és a Magyar Teátrumi Társaság egyik színházigazgatójának együttes javaslata szükséges, majd egy zsűri választ a jelöltek közül.

teat_ki.JPG

A díjazottak: az első sorban Brüll Krisztina, Feke Judit, V. Boros Gabriella és Budainé Hajdu Mónika, mögöttük Pataki Ferenc, Kőműves József és Borsa Miklós

Az aranyozott csapágygolyót formáló díjjal ezer eurós pénzjutalom jár, melynek felét a díjazott színháza állja, a másik felét Magyarország legkiválóbb színházszakmai cégei biztosítják.

A Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, a magyarországi színháztechnika nagy alakjáról elnevezett Tolnay Pál-díjat Borsa Miklós építészmérnök vehette át. Tolnay Pál a Magyar Állami Operaház első mérnöke, a magyar színháztechnikai élet kiemelkedő személyisége volt. Az életműdíjjal olyan, több évtizedes műszaki tevékenységet ismernek el, amely segített abban, hogy a technikai haladás bekerüljön a színházak világába. Ezzel a kitüntetéssel is ezer eurós pénzjutalom jár.

Az ünnepi gálaesten a békéscsabai színház és a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak művészei léptek fel a színházi élet jeles képviselői és a nézők előtt. A műsort Szabó László és Jegyes-Tóth Krisztina vezette.

Forrás: Magyar Teátrumi Társaság

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr398188544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása