7óra7

Kovács János és az Ovibrader még egyszer, utoljára a MU-ban

Kovács János és az Ovibrader még egyszer, utoljára a MU-ban

2016. 01. 22. | 7óra7

A győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat részvételi színházi előadásában utoljára látható Kovács János története, a Trainingspot Társulat pedig Garaczi László Ovibraderjétől búcsúzik.

A Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve című előadás január 25-én, este 7 órától kezdődik.

Az interaktív színházi előadás a Kovács család történetét, azon belül is egy fiú (Kovács János) felnövekedésének a stációit követi végig, ahogyan megismerkedik, kapcsolatba kerül az alkohollal, szűkebb és tágabb környezetén belül megtapasztalja az alkoholfogyasztás rítusait. A főszereplő fiú történetén keresztül a résztvevők különböző társas helyzetekben követhetik nyomon a társadalmunkban jelen lévő italozási szokásokat, az alkoholizmussal szembeni előítéleteket és tévhiteket, megfigyelhetik az alkohol okozta személyes és szociális hatások sokféleségét – olvasható a színlapon.

kovacs.JPGKovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve - Balla Richárd, Bálint Betty, Varju Nándor

Romankovics Edit rendezésében Nagy Zsolt Zsozsa, Bálint Betty, Varju Nándor, Szántó Dániel és Balla Richárd alakítanak fejenként több szerepet is.

Garaczi László: Ovibraderjét január 28-án, este 7 órától láthatják utoljára az érdeklődők.

A színlap tanúsága szerint: Garaczi – szokásához híven – sok mindennel ironizál ebben a darabjában is… Egy kisfiút édesanyja pszichológushoz visz, mert valami lelki csomó eredményeképp nem képes kimondani azt, hogy szereti édesanyját. Az előadás gerince maga a vizsgálat, amelyben „regresszív hipnózissal” a gyerek múltja, majd „progresszív hipnózissal” jövője elevenedik meg… Ez a történet képes felmutatni mai életünk számtalan nyűgét, baját, fonákságát; jókat derülhetünk elvált szülőn, alkalmi szexpartneren, természetgyógyászon, R2D2 és 3PO felbukkanásán, a testet öltött super egón, a pszichológus nem mindennapi szerelmi afférján… A vidámnak tűnő anyaggal a szerző és a Társulat véleményt nyilvánít lélekgyógyászatról, gender-irodalomról, életpálya-modellekről…

ovi_jokuti_gyorgy.JPGOvibrader (fotó: Jókuti György)

Az előadást Solténszky Tibor rendezte, karaktereit Boros Ádám, Boda Tibor/Lovas Dániel, Bagaméry Orsolya/Németh Eszter, Király Krisztina, Balogh Péter/Árvai Péter, Solténszky Ráhel, Benya Kata, Jobbágy Kata és Manyasz Erika alakítják.

Forrás: Mu Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr168301534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása