7óra7

Egyasszony – Az évad egyik legmegrázóbb előadása Szegeden

Egyasszony – Az évad egyik legmegrázóbb előadása Szegeden

2016. 01. 28. | 7óra7

Az Egyasszony című előadással indul a Tavaszi Kollekció a Régi Zsinagógában, amelyet a MASZK Egyesület „Szólóban 2016” sorozatának nyitódarabjaként láthatnak a szegedi nézők május 5-én.

Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig Egyasszony címmel színházi előadás, amelyet nem csak a közönség szeret, hanem a kritikusok is nagyra értékelnek. Nálunk bekerült a tavalyi év legfontosabb 40 előadása közé. „Az előadás nagyon-nagyon mélyre nyúl azért, hogy ezzel végül felszabadítson – más szóval azt teszi, amiért leginkább érdemes színházba járni” – írta róla Hajnal Márton abban a kritikájában, amelynek már a címe is beszédes: Csoda született.

takacs_ati_1_kis.JPGEgyasszony (fotó: Takács Attila)

Péterfy-Novák Éva történetét Tasnádi István alkalmazta színpadra, az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE Produkció együttműködésében készült, Paczolay Béla rendezésében. Az anya szerepében Tenki Réka nyújt felejthetetlen alakítást.

Az Egyasszony egy igaz történet az élet fájdalmas titkairól, egy tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle – olvasható az előadás színlapján.

A szegedi bemutatóra munkanapokon, délelőtt 10 óra és délután 3 óra között lehet jegyeket vásárolni Szegeden, a Stefánia 6. alatt található Emmaroz Szalonban.

Forrás: MASZK

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr628325914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása