7óra7

Főszereplők jelentkezését várja az Armel Opera Festival

Főszereplők jelentkezését várja az Armel Opera Festival

2016. 03. 13. | 7óra7

Az Armel Opera Festival  2017. évi bemutatóinak  főszerepeire 2016. április 22-ig lehet jelentkezni.

Az Armel Opera Festival 2008-as indulása óta eddig 40 operát állított színpadra, 15 országban.  A nemzetközi lista évről évre bővül, épp úgy, ahogy a partner operaházak száma is, hiszen eddig  huszonhárom művészeti intézménnyel dolgozott együtt az Armel. 2017-ben öt ország operaházában újabb öt operaelőadás készül majd, amelyek főszerepeire 2016. április 22-ig  jelentkezhetnek a magyar és külföldi  énekesek.

armel.jpg

A XXI. század operajátszása a komplexitásra épül, ezért azon művészek  jelentkezésére számítanak, akik nem csak kiváló operaénekesek, hanem a színpadi játékhoz elengedhetetlen színészi képességekkel is rendelkeznek.

 Az első forduló  két különböző helyszínen, különböző időpontokban lesz. Az első forduló válogatásait Budapesten (2016. ápr. 22.) és Párizsban (216. április 25-26.) tartják. Egy énekes csak egy első fordulós helyszínen indulhat, tehát döntenie kell, hogy Párizsban vagy Budapesten szeretné megmérettetni magát. Miután mindkét első forduló lezárul, a zsűri elnöke döntést hoz, és a két különböző helyszínről összesen 30 versenyző jut tovább a verseny második fordulójába.

vajda_fifrelio.jpg              Vajda Gergely (fotó: fidelio.hu)

A Budapesten tartandó második fordulóban (2016. június 5.)  a versenyzőknek már a versenyelőadásokat rendező és dirigáló szakemberek előtt kell szerepelniük. A zsűri elnöke az idén Vajda Gergely zeneszerző-karmester lesz, aki egyben a fesztivál művészeti vezetője is. Míg Vajda Gergely a verseny első fordulójában a versenyzők hangi kvalitásait vizsgálja, a júniusban zajló második forduló során a továbbjutóknak már a rendezők követelményeinek és színházi szempontrendszerének is meg kell majd felelniük, mivel az operafesztivál különös hangsúlyt fektet a műfaj előadói aspektusára is.

A kiválasztottak 2017-ben a bemutatót megelőző próbaidőszakot az adott partnerszínházban / intézményben töltik, itt készülnek fel a nyári, budapesti premierekre, amelyeket  a 10.  Armel Opera Festival-on láthat majd a közönség.

Az Armel Opera Festival 2017 darabjai és versenyszerepei:

Udo Zimmermann: Die Weisse Rose
(Biel Solothurn Színház és Zenekar. Biel, Svájc)
Versenyszerep: Hans Scholl – bariton

Laurence Osborn: The Mother
(Mahogany Opera Csoport. London, Egyesült Királyság)
Versenyszerep: Sofia – koloratúr szoprán

Leszek Mozdzer: Immanuel Kant
(Varsói Kamaraopera. Varsó, Lengyelország)
Versenyszerep: Lady Millionaire – szoprán

Jakov Gotovac: Ero s anger svijeta (Ero the Joker)
(Rijekai "Ivan pl. Zajc" Horvát Nemzeti Színház. Rijeka, Horvátország)
Versenyszerep : Mića (Ero)  - tenor

Rufus Wainwright: The Prima Donna
(Pannon Filharmonikusok. Pécs, Magyarország)
Versenyszerep:   Marie  -  koloratúr szoprán

Bővebb információ a fesztivál honlapján érhető el.

Forrás: Armel Opera Festival

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr978473930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása