7óra7

Lung László Zsolté a legjobb férfialakítás a bákói Nemzetközi Monodráma Fesztiválon

Lung László Zsolté a legjobb férfialakítás a bákói Nemzetközi Monodráma Fesztiválon

2016. 04. 15. | 7óra7

Az Aradi Kamaraszínház idén sem jött haza díj nélkül a fesztiválról.

A Legjobb férfi alakítás díját nyerte el a Bács Miklós, Octavian Saiu és Török Ákos alkotta szakmai zsűritől az Aradi Kamaraszínház Gyerekességek című előadásában nyújtott alakításáért Lung László Zsolt színművész a bákói „Valentin Silvestru” Nemzetközi Monodráma Fesztiválon. Az előadás rendezője Tapasztó Ernő.

Az Aradi Kamaraszínház előadásai évek óta szerepelnek a bákói nemzetközi színházi fesztivál versenyprogramjában. 2013-ban a Rudolf Hess tízparancsolata című előadás, Harsányi Attila főszereplésével, Tapasztó Ernő rendezésében, a Fesztivál Nagydíja mellett a Ştefan Iordache-közönségdíjat és a fesztivált szervező Bacovia Színház társulata által felajánlott Színészek a színészekért díjat is megkapta. Idén az Aradi Kamaraszínház három előadását hívták meg a fesztivál válogatói, a Guernica 80 - Minden Egész eltörött című flamenco táncelőadást és az off programba Harsányi Attila és Vihula Mihajlo Oroszok című színházi koncertjét.

lung2.jpg           Gyerekességek - Lung László Zsolt

A Gyerekességek című előadás számos hazai és külföldi színházi fesztiválon bemutatkozott már, többek között a szegedi THEALTER Fesztivál keretében a Csillag börtön fogvatortottjai előtt is. Raymond Cousse monodrámájának középpontjában a felnőtt lét abszurditása áll, mégpedig a gyermek szemszögéből. A felnőtthazugságok, a hit, a testiség és mindenekelőtt a halál abszurditása.

A színész valójában nem kisfiút játszik, hanem erővel és energiával telve, kíváncsian kérdez. Lung ugyanazzal a játékossággal oszt új szerepet bizonyos tárgyaknak, és használja őket ennek alapján, mint ahogy egy gyerek egy mozdulatból világháborús csatamezővé varázsol egy homokozót. Remekül érzi mindeközben a különböző, furcsa helyzetekből fakadó humort is, és egy-két találó gesztussal precízen váltogat a megjelenített karakterek között” - írta Nyulassy Attila kritikus Lung László Zsolt szerepformálásáról.

Forrás: Aradi Kamaraszínház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr438629964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása