7óra7

Feicht Zoltán nyerte a Monotánc Fesztivál közönségdíját

Feicht Zoltán nyerte a Monotánc Fesztivál közönségdíját

2016. 05. 18. | 7óra7

A nézők szavazatai alapján a fesztivál egyetlen díját, a Monodíjat tizenhárom szólótánc közül Feicht Zoltán Pari című előadása kapta.

Május 11. és 14. közt hetedik alkalommal rendezte meg a Közép-Európa Táncszínház a Nemzetközi Monotánc Fesztivált a Bethlen Téri Színházban. Négy este alatt összesen tizenhárom szólótánc produkciót láthatott a közönség, az elmúlt évek kínálatából válogatva.

pari_feicht_zoltan_dusa_gabor.JPGPari - Feicht Zoltán (fotó: Dusa Gábor)

Feicht Zoltán pályafutását klasszikus balettművészként kezdte, de elmondása szerint az aktualitásnak és a szabad kifejezésnek számára kedvező fokát az évek múltával a kortárs táncban találta meg. A közönség a Frenák Pál Társulat több előadásában is láthatta. Eddig csak elvétve dolgozott koreográfusként, akkor is többnyire a cirkusz világában, illetve más művészekkel közösen létrehozott előadásokban. A közönség legközelebb ősszel láthatja ismét a Bethlen Téri Színházban, amikor egész estés darabbal tér vissza a fesztivál helyszínére.

A fesztivál részletei a rendezvény honlapján találhatók.

Forrás: Közép-Európa Táncszínház

Kapcsolódó

Beszélgetés az alkotókkal a K-Arcokról és a Mind1 című szólóelőadásról
Beszélgetés az alkotókkal az Uraim című szólóelőadásról
Beszélgetés az alkotókkal a Metamorfózis című előadásról
Beszélgetés az alkotókkal a Lépcső című előadásról
Indul a hetedik Monotánc Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr298728426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása