7óra7

Hétvégén fesztivállal zár a Gangaray Trambulin

Hétvégén fesztivállal zár a Gangaray Trambulin

2016. 05. 26. | 7óra7

A háromnapos fesztiválon Maday Tímea Kinga új koreográfiája és Halász Gábor, illetve Hámor József egy-egy, a Trambulin csapatával korábban bemutatott produkciója látható a Bethlen Téri Színházban.

A Gangaray Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programjának eredményeit demonstráló előadások az évad folyamán két alkalommal mutatkoztak be a színházban. A Trambulin képzési program elsődleges célja egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A felvételt nyert fiatal táncosok a képzés alatt a professzionális táncegyüttesek világába, a koreográfusok munkamódszereibe enged betekintést, ezzel bővítve szakmai felkészültségüket. A program legfőbb célkitűzése az iskolai és együttesi munka közötti űr betöltése: a pályájuk elején járó, még nem elég előadói tapasztalattal rendelkező táncosokat igyekszik felkészíteni a valóságra, lehetőséget adni szakmai fejlődésükre.

tram.JPG

Az előadásokat követően minden este beszélgetést tartanak a kávézóban, amelynek moderátora Török Ákos kritikus lesz.

A fesztivál programja:

Május 27. 19.00 (péntek)

SignNature
Koreográfus: Maday Tímea Kinga
Zene: montázs

Néha ijesztően, néha boldogan, de mégis megyünk utunkon. Képek, víziók, érzelmek, fájdalom, öröm, harag, kényszerítés,  megbocsátás,  szabadság.

Érzelmeink játszmái, azok ereje és az abban rejlő energia elragadtatása. Emberi valónk víziói. Létünk alapvető pillére, környezetünkkel való kompromisszumai…

Május 28. 19.00 (szombat)

Le Bon Sauvage / Nemes Vadember
Koreográfus: Halász Gábor
Zene: Halász Gábor
Közreműködik: Varga - Andrási Gábor

nemes_tram_kovacs_krisztina.JPG             Nemes Vadember (fotó: Kovács Krisztina)

„Van egy legenda – szól a férfi egy párizsi kávézóban a vele szemben ülő fiatal kalandornak. A legenda szerint még napjainkban is vannak olyan elszigetelten élő primitív népcsoportok akik, teljesen őskori eszközökkel harcolnak az életben maradásért a vadonban (…) olyan mintha állatok lennének.”

Május 29. 19.00 (vasárnap)

Töréspont
Koreográfus: Hámor József
Zene: Hámor József, Alva Noto & Ryuichi Sakamoto

Tiszta tánc, mely nem szándékozik történetet narrálni.

Zeneiség, lendület, kommuna, karakterek, boogie, erő, csend… Az előadásban szereplő táncművészek kitalált személyek, a valósággal megegyező momentumok csupán a véletlenből adódhatnak.

Részletek a Gangaray Trambulin Facebook oldalán és a Bethlen Téri Színház honlapján olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr228747888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása