7óra7

A hazugságok évada a Zenthe Ferenc Színházban

A hazugságok évada a Zenthe Ferenc Színházban

2016. 05. 27. | 7óra7

Ötödik évadnyitó sajtótájékoztatóját tartotta a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amely öt új darabot mutat be a következő évadban.

A tervek szerint a 2016/2017-es évadban Salgótarjánban rendez Halasi Imre és Csizmadia Tibor, Vándor Éva művésznő pedig egy főszerepben lép fel. Októberben bemutatják Peter Shaffertől a Black Comedy című darabot, novemberben Valentyin Katajevnek A kör négyszögesítése című művét, 2017 januárjában a Lúdas Matyit, márciusban Heltai Jenőtől a Tündérlaki lányokat, májusban pedig Tracy Letts drámáját, az Augusztus Oklahomában című darabot.

salgo_ki.JPGSusán Ferenc rendező, Simon Lajos igazgató, Kadlót Zsófia színész és Sándor Zoltán művészeti vezető a sajtótájékoztatón

Simon Lajos, a színházat működtető nonprofit Kft. ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy együttműködnek a budapesti József Attila Színházzal és a Nemzeti Színházzal, valamint az egri, a dunaújvárosi és a komáromi színházzal is. Nem csak ezen intézmények mutatják be darabjaikat Salgótarjánban, hanem a Zenthe Ferenc Színház művészei is fellépnek ezekben a teátrumokban.

Sándor Zoltán művészeti vezető szerint a darabválasztásban a jövőben a népszínház jelleget kívánják megőrizni, de emellett komolyabb műveket is színpadra állítanak.

Susán Ferenc rendező hozzátette, hogy a jövőben a kamaraelőadások szerepe is erősödni fog. A hosszútávú tervek között szerepel egyetemisták részvételével országos színházi fesztivál rendezése is. Mint mondta: az ősszel kezdődő évad az előadások témája szerint kaphatná akár a „hazugságok évada” címet is.

Forrás: Zenthe Ferenc Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr368748104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása