7óra7

12 bemutató Békéscsabán

12 bemutató Békéscsabán

2016. 06. 01. | 7óra7

A Békéscsabai Jókai Színház a „Közérthető művészet – Minőségi szórakoztatás” jegyében hirdette meg a következő évad műsortervét.

Öt felnőtt színházi bemutatót láthat a közönség, az elsőt, Örkény István Macskajátékát - Orbánné szerepében Felkai Eszterrel - szeptemberben. A Balkán Kobra című zenés komédiát Katkó Ferenc rendezi, amelynek a premierje 2017 januárjában lesz. Schiller Ármány és szerelem című drámáját Eperjes Károly rendezésében februárban mutatják be, a Légy jó mindhalálig című musicalt, amely eddig az ifjúsági bérletben szerepelt, októbertől láthatják a felnőttek. Az üvegcipőt, Molnár Ferenc vígjátékát Tege Antal rendezi, és áprilisban tűzi műsorra a színház. 

bekes.jpgA Békéscsabai Jókai Színház

Szintén öt ifjúsági és gyermekszínházi előadás készül az új évadban. A Diótörő és Egérkirály című családi musicalt Szomor György rendezi, Molière A fösvény című darabja, amit Merő Béla rendezett, az iskolai bemutatók után „költözik” a színházba. A széttáncolt cipellők című mesejátékot (Grimm műve alapján) Szalma Dorottya állítja színre, Arany Jánostól a Bolond Istókot Árkosi Árpád rendezésében láthatja a közönség. Az Állat(i)mese koreográfusa ifj. Mlinár Pál, ez a darab koprodukcióban készül a Balassi Táncegyüttessel.

A békéscsabai teátrum négy bemutatót tervez a stúdiószínházban. Az első egy komédia, amit Merő Béla rendez: Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk!, Mrożek drámáját, a Tangót Csiszár Imre állítja színre, a Stratégia két sonkára című monodrámát Tege Antal adja elő, és Tapasztó Ernő rendezi. Gogol Egy őrült naplója című monodrámájában pedig Katkó Ferenc lép a publikum elé.

Az előző évadokból repertoáron marad a Monte Cristo grófja, az Orient, a Mezítláb a parkban, A szűz és a szörny, a Mario és a varázsló, Az Isten balján – Situs inversus, a Jóccakát, anya… és a Bánk bán.  

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr738764714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása