7óra7

Alföldi Moliere-t rendez a Budapest Bábszínházban

Alföldi Moliere-t rendez a Budapest Bábszínházban

2016. 06. 09. | 7óra7

Hat új bemutatót tervez a következő évadban a Budapest Bábszínház, közöttük egy Szálinger Balázs darab ősbemutatóját.

Ezek közül három őszi bemutató a kisiskolás és a kiskamasz korosztálynak szól. David Walliams regényéből, a Gengszter nagyiból készül előadás a Játszó-téren Hoffer Károly rendezésében és látványtervével, a zenét Pirisi László írja. A csillagszemű juhász című népmesét a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves rendező-bábrendező szakos hallgatója, Markó Róbert diplomarendezéseként állítja színre a színházteremben. A produkció ősbemutató lesz: Szálinger Balázs a Budapest Bábszínház felkérésére írja a drámát. A látványt Cziegler Balázs (díszlet) és Michac Gábor (bábok, jelmez) jegyzik, a zeneszerző Zságer-Varga Ákos, a koreográfus Fitos Dezső és Kocsis Enikő. A Csomótündérből, Gimesi Dóra meséjéből egyszemélyes, a nézői részvételre számító, különleges játszóhelyre tervezett előadás készül, amelyet Ellinger Edina játszik és Tengely Gábor rendez, a látványtervező Michac Gábor.

alfoldi_eder.jpg            Alföldi Róbert (fotó: Éder Vera)

Családi előadásként két olyan nagyszínpadi bemutató készül, amely már óvodásoknak is szól. Az egyik Szalóki Ági lemezeinek anyagára épít, és az énekesnő közreműködésével látható (rendező: Ellinger Edina, látvány: Lisztopád Krisztina). A kedvelt Grimm-mesét, a Holle anyót pedig Kuthy Ágnes állítja színpadra tavasszal .

Az ifjúsági és felnőttrepertoár Molière vígjátékával, A képzelt beteggel bővül:  az előadás a Játszó-téren, Alföldi Róbert rendezésében lesz látható. Az előadás bábjait Hoffer Károly, díszleteit és jelmezeit Zöldy Z Gergely tervezi.

A Budapest Bábszínház 2016/2017-es évada hivatalosan októberben indul, szeptemberben azonban két alkalommal már várják a közönséget: a Színházak éjszakáján, valamint a 2010 után ismét náluk megrendezendő Színikritikusdíj-átadó gálán.

Forrás: Budapest Bábszínház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr168788988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása