7óra7

Vígszínház - Mi vagyunk a Grund!

Vígszínház - Mi vagyunk a Grund!

2016. 06. 15. | 7óra7

A társulat jelenleg a 121. évadra készül, színházi grundján ott lesz Raszkolnyikov és Porfirij, Nemecsek és Boka, Puck és Zuboly, II. Erzsébet és Churchill, Pentheszileia és Achilles, Don Juan és Sganarelle.

Újra a Vígszínházban rendez Michal Dočekal. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése az orosz irodalom meghatározó remekműve, Raszkolnyikov szerepében Orosz Ákos, Porfirijként Stohl András lesz látható.

Három új magyar bemutatóra készülnek a Vígszínházban. Az egyik Molnár Ferenc A  Pál utcai fiúk című alkotása. A Dés László - Geszti Péter szerzőpáros most Grecsó Krisztián íróval dolgozott együtt a zenés színházi adaptáción, a dramaturg Radnóti Zsuzsa, a koreográfus Horváth Csaba és a rendező Marton László. Nemecsek szerepében Vecsei Miklós először mutatkozik be a Vígszínház színpadán, Bokaként az előző évadban már több nagy szerepben bizonyító Wunderlich József látható.

Bartis Attila a Vígszínház számára írta új darabját, a Rendezést, melyet Szikszai Rémusz rendez a Házi Színpadon. Kincses Réka A Pentheszileia Program című darabját szintén a Házi Színpadon lesz látható Szilágyi Csenge főszereplésével.

vig.jpg

Hosszú idő után újra színházban rendez Szabó István Oscar-díjas filmrendező. A Távoli dal című színmű egy vallomás, egy fiú útkereséséről szól. A Házi Színpad előadásának Willem szerepében Józan László lesz látható.

A Víg harmadik bemutatója Shakespeare Szentivánéji álma, az előadást Kovács D. Dániel állítja színpadra, ezzel folytatva a Vígszínház immár hagyománnyá vált Shakespeare-sorozatát. Stohl András Zubolyt, Eszenyi Enikő pedig Puckot alakítja.

Az Audiencia, a Broadway és a West End színházai után a Pesti Színházba érkezik Valló Péter rendezésében. II. Erzsébet királynő, azaz Halász Judit audienciáin fogadja miniszterelnökeit, Churchillt, azaz Lukács Sándort, John Majort, azaz Fesztbaum Bélát, Harold Wilsont, azaz Hegedűs D Gézát. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legmegkapóbb személyiségét és minisztereit.

Don Juan az egyik legrejtélyesebb, legkülönösebb alakja a világirodalomnak. A Pesti Színház második bemutatójának rendezője Kovács D. Dániel, Don Juanként Hajduk Károly, elválaszthatatlan szolgájaként Hegedűs D. Géza látható.

Woody Allen nagysikerű filmjének adaptációja, a Szentivánéji szexkomédia a Pesti Színház harmadik bemutatója. Kern András egy újabb Woody Allen műben látható majd, egy szórakozott filozófia professzort alakít. Az előadás színpadra állítója az orosz rendező,  Aleksandr Bargman.

Forrás: Vígszínház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr918805154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása