7óra7

Huszonnyolcadszor is határon túli magyar színházak találkozója Kisvárdán

Huszonnyolcadszor is határon túli magyar színházak találkozója Kisvárdán

2016. 06. 17. | 7óra7

A versenyprogramban tizenkét határon túli magyar színház érkezik, mások mellett Radu Afrim, Sardar Tagirovsky, Sebestyén Aba, Sorin Militaru, Hatházi András és Tom Dugdale rendezésében.

Idén már huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját június 17. és 25. között. A június 18-i megnyitó ünnepségen a Csíki Játékszín Hyppolit, a lakáj című produkciója lesz látható, amelyet Csiki Zsolt állított színpadra; a díszelőadást június 21-én kedden a Bukaresti Nottara Színház prezentálja, amely Ionescu The new tennant (Az új bérlő) című darabját hozza el Tompa Gábor rendezésében.

nyugalom.jpg             A nyugalom - Radu Afrim marosvásárhelyi rendezése (a versenyprogram egyik előadása)

A programot olyan anyaországi produkciók színesítik, mint a Mágnás Miska a Turay Ida Színháztól, az ExperiDance és a Békéscsabai Jókai Színház Frank Sinatra-showja vagy a Madách Színház Csoportterápia című musicalje. Kisebb határon túli műhelyek is bemutatkoznak, így például a Marosvásárhelyi András Lóránt Társulat, a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház vagy a Marosvásárhelyi Spectrum Színház. Június 23-i és 25-e között hallgatói minifesztivál lesz, amelyen bemutatkozik ifj. Vidnyánszky Attila két rendezése, a Rómeó és Júlia (vonatkozó POSZT-beszámolónk itt olvasható), illetve a Liliomfi (kritikánk itt olvasható), Bocsárdi László pedig a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházával hozza el Sergi Babel Halál című művét.

img_9122.jpgLiliomfi - ifj. Vidnyánszky Attila budaörsi rendezése (fotó: Budaörsi Latinovits Színház - Borovi Dániel)

Kiállítások is lesznek: a Magyar Képzőművészeti Egyetem első- és másodéves látványtervező szakos hallgatói látványterveiket hozzák el, valamint dokumentum- és fotókiállítás nyílik Tompa Gábor életművéből. A fesztivál június 25-én a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésével zajló gálával zárul.

Kapcsolódó

Csak szűkül vagy hígul is a kisvárdai fesztivál?
Mi lesz veled Kisvárda? - interjú Nyakó Béla, fesztiváligazgatóval
Mi lesz veled Kisvárda? - interjú Balogh Tiborral, a fesztivál művészeti tanácsadójával

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr278817796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása