7óra7

Nyár eleji időutazások

Nyár eleji időutazások

2016. 06. 19. | 7óra7

Június negyedik hetében kerül bemutatásra a Pelsőczy Réka által rendezett Egy fenékkel két lovat című előadás, valamint a Shakespeare királynője Udvaros Dorottya főszereplésével.  

Az Orlai Produkciós Iroda Egy fenékkel két lovat című előadása szintén Angliába és a múltba, ám a közelmúltba vezet minket. Brightonban vagyunk a 60-as években, amikor a Beatlessel együtt a gombafej is divatba jön. Pelsőczy Réka rendezése Goldoni Két úr szolgája című művét helyezi át másik térbe és időbe. „Darabjaiban nem a kor számít, amiben játszódik: főszereplői az emberek, akik nem sokat változtak az elmúlt 2500 évben. Minden szereplője gyarló, mint mi mindannyian, ám közben nagyon szerethető” – mondta a rendező Goldoni történetéről.

fenek_lovas.JPGEgy fenékkel két lovat (próbafotó) - Lovas Rozi (fotó: Takács Attila)

Az előadás fontos eleme a zene, amelyet a Bekvart zenekar és G. Szabó Hunor közösen jegyeznek, és amiről a zenész azt mondta, hogy „a betétdalok zömmel az 50-es évek végén, 60-as évek legelején Angliában virágzó Skiffle stílusban íródtak melyek a Beatles legelső korszakát idézik”. Az előadás főbb szerepeiben Nagy Dániel Viktor, Lukáts Andor, Lovas Rozi és Friedenthal Zoltán láthatóak.

 Az előadás bemutatója június 23-án lesz a Belvárosi Színházban, ezt követően 24-én, 25-én és 26-án is látható ugyanott. Mindegyik alkalommal este 7 órai kezdettel.

A Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös produkciója, a Shakespeare királynője a történelem, a politika és a drámatörténet kulisszái mögé ad egy előadásnyi bepillantást. Bereményi Géza darabja I. Erzsébet és William Shakespeare képzeletbeli köreit járja körül. Ahogy színlapon olvashatjuk, „csupa gazdag, titokzatos, önérvényesítő személyiséget látunk: a megkopott királynőt, aki mindenáron hatalmat és férfit akar; a sikeres és vonzó hadvezért, aki szerelmet hazudik neki. A politikai oldalak közt lavírozó, tudós elmét; a szolgálatban és cinizmusban megőszült, sunyi államtitkárt, a tapsért-sikerért bármire kapható egykori sztárt; az ártatlan lányt… és aki mindezt bölcsen szemléli, kihasználja, szolgálja, megírja, majd várja az alamizsnát, szóval a kiszolgáltatott zsenit: William Shakespeare-t.

shakespeare_kiralynoje_fekvo_datum-1024x576.jpg

A Galambos Péter által rendezett előadásban Udvaros Dorottya játssza I. Erzsébetet, és kettős szereposztásban Rátóti Zoltán, illetve Kelemen József alakítják a drámaírót.  A főbb szerepekben többek között Kovács Zsolt, Hűse Csaba, Gyuricza István és Schlanger András láthatóak.

Az előadást a június 24-i bemutatót követően június 25-én, illetve augusztus 27-én és 28-án nézhetjük meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Minden alkalommal este 8 órától.

Kapcsolódó

Gyarló, ám szerethető emberek a Belvárosi Színházban - Az Egy fenékkel két lovat című előadásról

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr218822528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása