7óra7

Júliusban ismét ZAKO Fesztivál a Kvártélyházban

Júliusban ismét ZAKO Fesztivál a Kvártélyházban

2016. 06. 27. | 7óra7

Idén negyedik alkalommal, július 1-10. között rendezi meg a Manna a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált a Kvártélyházzal közösen, amelynek programjában kilenc előadást láthat a Zalaegerszegre látogató közönség.

A ZAKO Fesztiválnak idén is Kvártélyház Szabadtéri Színház ad otthont, amely idén már a tizedik nyári évadát kezdi. A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében megvalósuló, több mint egy hétig tartó Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon negyedik éve vendégeskednek független előadások a Zalaegerszeg történelmi múltú belvárosi épületének udvarán felállított szabadtéri színpadon. A seregszemlén a Zala megyei közönségnek lehetősége van megismerni a kortárs független alkotókat és olyan független színházi előadásokat, melyekkel nem találkozhatnak a régióban. 

3.jpgEgyasszony - Tenki Réka

Az idei válogatásban kilenc előadás szerepel, amelyek egy része - az előző évek hagyományaihoz hasonlóan - kortárs magyar szerzők művein alapul: Dancsecs Ildikó, Vinnai Andrásné, Péterfy-Novák Éva darabjait láthatja a közönség. Idén a műfaji sokszínűségre is törekedtek a szervezők, a prózai művek mellett lesz koncert-színház, élő zenés gyerekelőadások, és az opera is megjelenik, a Katona József Színház a frissen bemutatott Cosí fan tutte című beavató előadása érkezik Zalaegerszegre. 

A fesztivál nyitóelőadásával Shakespeare halálának 400. évfordulójára emlékezhetnek a fesztivál látogatói, kortárs módon, a Terminal Workhouse csapatának, a M/ámor, vagy amit akartok című zenés vígnépszínművelete a legnagyobb angol drámaíró jellemző vígjátéki fordulataira épít. A shakespearei hagyományokat felidézve Dancsecs Ildikó írta a szövegkönyvet, melyben a cselekményt egy mai magyar falusi kocsmába helyezi, ahol nem a varázsos erdőben vesznek el a szerelmesek, hanem a pálinka mámorában. 

A következő napon a Katona József Színház Cosí fan tutte előadása látható Göttinger Pál rendezésében, négy operista és két színész előadásában, Dinyés Dániel zongorajátékával. A legkisebbeknek szól a július 3-i délutánon, az Apró Színház produkciója, amelyben a János vitéz zenés, táncos formában lesz látható Petőfi Sándor versei nyomán. Szintén a gyermekeké lesz a főszerep a záró napon, július 10-én, amikor a Gardrób Művészeti Csoport Tökváros című előadásával interaktív, élőzenés mesejátékra hívja a közönséget. A türelemről, önzetlenségről és szeretetről szóló történetben daltanulás és egyéb interaktív kalandok várják az 5-10 éves korosztályt. 

cosi_ok.JPGCosí fan tutte

A fesztivál programjában minden évben szerepelt egy-egy koncert is, a szervezők színésznőket hívtak, hogy megmutassák énekesi tudásukat is: Péterfy Bori és Tompos Kátya után idén Hernádi Judit lesz a Kvártélyház vendége.   

A Dumaszínház és a FÜGE előadásait minden évben nagy érdeklődéssel fogadta a közönség, ezért már szinte elmaradhatatlan része a fesztiválnak ez a koprodukciós páros. Július 5-én látható a párkapcsolatokról szóló A szerelem zsoldosai című kétszereplős produkció Bata Éva és Vinnai András előadásában. 

Július 6-án Tenki Réka előadásában látható Péterfy-Novák Éva Egyasszony című monodrámája, amely azt mutatja be, hogyan lehetséges derűvel, pozitív életszemlélettel látni és láttatni akár egy tragédiát is (kritikánk itt található, Tenki Rékával készített interjúnk pedig itt olvasható).

mary_ok.JPGMary és Max - Gőz István. Grisnik Petra

Július 7-én az első Találkozások tehetséggondozó pályázat egyik nyertese, Valcz Péter előadása látható. A világhírű gyurmafilm, a Mary és Max alapján készült előadás elragadó és elgondolkodtató módon mutatja be egy ausztrál kislány és egy Asperger-szindrómás amerikai férfi barátságát. A két főszereplő Gőz István és Grisnik Petra. (Gőz Istvánnal és Valcz Péterrel készült interjúnk itt olvasható.)

Július 8-án Willy Russell Shirley Valentine című komédiájában egy negyvenes évei végén járó nő története elevenedik meg, aki arról álmodozik, hogyan tehetné színesebbé az életét. A komédiát Vándor Éva előadásában láthatja a közönség.

Forrás: Manna Kulturális Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr878837404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása