7óra7

Eugenio Barba rendezése a Nemzetiben

Eugenio Barba rendezése a Nemzetiben

2016. 07. 07. | 7óra7

Az antropológiai színház egyik legjelentősebb képviselője, Eugenio Barba The Tree című előadása érkezik a Nemzeti Színházba ősszel.

Barba, az előzetesek tanúsága szerint aktuális témát érint a produkciójában, és tőle megszokott módon költői képekben láttatja azt: a szír sivatagban két szerzetes elültet egy körtefát, hogy visszacsalogassák az eltűnt madarakat. Nigériában egy anya a felejtés fája árnyékában pihen. Egy európai hadvezér elmagyarázza, hogy miért szükségesek az etnikai tisztogatások. Egy afrikai hadvezér, mielőtt harcba indul, emberáldozatot mutat be, hogy saját gyerekhadseregét sebezhetetlenné tegye. A próbák a dániai Holstebróban zajlanak.

A társulat most először arra is lehetőséget teremt, hogy augusztus 30. és szeptember 10. között tizenöt külsős is betekinthessen a próbafolyamatba, és akár javaslatokat tegyen az alkotóknak. Az előadás premierje szeptember 19-én lesz Holsterbróban, majd ezt követően Budapesten.

tree_ok.JPGThe Tree (próbafotó) - Fotó: Rina Skeel

A produkciót a dán Nordisk Teaterlaboratorium, a budapesti Nemzeti Színház, valamint a lengyel Grotowski Intézet illetve Wroclaw Európa Kulturális Fővárosa 2016 közösen hozza létre.

A The Tree (A Fa) produkció része egy trilógiának, amely a The Trilogy of the Innocents (Az ártatlanok trilógiája) címet viseli. További részei a The Great Cities under the Moon (Nagyvárosok a Hold alatt) és a 2015-ös MITEM-en a magyar közönség számára is bemutatkozott The Chronic Life (Krónikus Élet).

Az előadás öt alkalommal, szeptember 30-án, október 1-jén, 2-án, 4-én és 5-én lesz látható a Nemzeti Színházban. Jegyek már kaphatóak a Gobbi Hilda Színpadon színre kerülő előadásra.

Az Odin Teatret társulatához ez alkalommal két különleges művész is csatlakozik: Indiából a Baul hagyományának legjelentősebb élő képviselője, Parvathy Baul és Bali-szigetről I Wayan Bawa mester. Ők külön is bemutatkoznak: szeptember 27-én lesz Parvathy Baul koncertje szeptember 28-án pedig I Wayan Bawa maszkos táncbemutatója a Nemzeti Színházban.

Forrás: Nemzeti Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr858873080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása