7óra7

Fesztivállal indítja az évadot a Kolibri

Fesztivállal indítja az évadot a Kolibri

2016. 08. 16. | 7óra7

Szeptember első szombatján egész napos nonstop programmal és vidám vásári hangulattal várja a családokat a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház – immár huszonötödik alkalommal.

A Jókai téren idén is színes vásári forgatag és a hazai báb- és utcai előadóművészet kiváló képviselői várják a közönséget reggeltől estig. A váltott színpadokon zajló, egész napos, ingyenes rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek produkciók, amelyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínálnak.

kepatmeretezes_hu_kolibribohc.jpgIdén a veszprémi Kabóca Bábszínház, a miskolci Csodamalom Színház, a Majorka Színház, a pécsi MárkuSzínház, a Griff Bábszínház, valamint a szlovákiai Árgyélus Színház vendégszerepel a fesztiválon. A Kolibri Színház a Kippkopp és Tipptopp című előadással készül, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven Vitéz László bábjáték automata várja a gyerekeket. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.

kepatmeretezes_hu_kolibrikznsg.jpg

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Tatay Színház és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház produkcióiban elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki.

Forrás: Kolibri- Gyermek- és Ifjúsági Színház

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr8910407882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása