7óra7

Hét bemutatóval készül az új évadban a Kolibri Színház

Hét bemutatóval készül az új évadban a Kolibri Színház

2016. 08. 24. | 7óra7

Az idei évadban a hét premier mellett megújult nézőtérrel és egy ingyenes szabadtéri fesztivállal várja nézőit a Kolibri Színház.

Ahogy erről korábban hírt adtunk,  szeptember 3-án a hagyományokhoz híven egész napos, ingyenes családi fesztivált rendeznek a Jókai téren – immár 25. alkalommal! A jubileumi Kolibri Fesztiválon a báb- és utcai előadóművészet hazai képviselői várják a közönséget.  

A szeptember 17-i Színházak Éjszakáján a Kolibri Színház délután családi programokkal készül, este pedig Axel Hacke: A medve, akit Vasárnapnak hívtak című előadását láthatják az érdeklődők.

kolibri.jpg

Az állandó programok mellett a 2016/2017-es évadban hét bemutatót tervez a színház. A Kolibri első premierje szeptember 30-án egy ifjúsági előadás lesz, amelyet Vidovszky György rendez. Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című darabjának próbái már a héten elkezdődnek a Kolibri Pincében. Ugyancsak a tizenéves korosztálynak szól a Bűn és bűnhődés osztályterem-színházi előadás, amelyet a Függésben című ifjúsági produkciót is jegyző Czukor Balázs visz színre.

A legkisebbeknek készül a Kolibri Fészek új bemutatója, Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben című meséje Szívós Károly rendezésében, a kiskamaszoknak pedig a Kolibri Pincében Kirsten Fuchs:Már megint kezdik! című darabja, amelyet Laboda Kornél állít színpadra. A második félévben Margit Auer – Horváth Péter – Novák János: Mágikus állatok iskolája című előadása debütál a nagyszínházban Novák János rendezésében. Minden dolgok könyve címmel Guus Kuijer nagysikerű regényéből rendez előadást Kiss Márton a Kolibri Fészekben, az évad végén pedig a Platform Shift+ nemzetközi együttműködés keretében készülő koprodukciós előadást mutatja be a színház.

Tovább folytatódik a Kolibri több mint tíz éve indult színházpedagógiai programja is: idén már közel 20 előadáshoz kapcsolódik dráma- illetve színházolvasó foglalkozás drámapedagógusok és színészek részvételével, ezen kívül pedagógusoknak szóló programokat is kínálnak.

janos.jpg           János vitéz (fotó: Dudás Ernő)

A Kolibri Színház továbbra is kiveszi részét a társadalmi felelősségvállalásból. A vak és gyengénlátó gyermekek számára az előző évadban kínált négy audionarrációs előadás (Locspocs, a kis tengeri szörny, Macska voltam Londonban) mellett idén az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak és a János vitéz című előadásokhoz készül audionarrációs kíséret.

Az idei évadtól a Kolibri Színház új társulati tagja lesz Kőszegi Mária, aki szeptembertől a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán folytatja tanulmányait, Krausz Gáborral együtt.

Az új évad egyúttal a Kolibri Színház „újjászületését” is jelenti, hiszen a nyár folyamán megkezdődött a színházterem teljes nézőterének renoválása, így hamarosan megújult színpaddal és nézőtérrel várják a közönséget.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1711648652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása