7óra7

Újraválasztották Dörner Györgyöt az Újszínház élére

Újraválasztották Dörner Györgyöt az Újszínház élére

2016. 08. 31. | 7óra7

A széleskörű szakmai ellenállás, valamint az Újszínház gyenge eredményei ellenére további öt évig az eddigi igazgató vezetheti a teátrumot.

A fővárosi közgyűlés zárt ülésen szavazott a Madách Színház, a Thália Színház és az Újszínház igazgatóiról. A döntés értelmében a Madách Színházat az eddigi igazgató, egyedül pályázó Szirtes Tamás, az Újszínházat továbbra is Dörner György, a Thália Színházat pedig az eddigi menedzser-igazgató, Kálomista Gábor vezetheti.

dorner.jpg                  Dörner György (fotó: MTI / Kollányi Péter)

Az Újszínház igazgatói posztjára tizenketten pályáztak: Bodolay Géza rendező, Bodó Viktor rendező (a Kultúrbrigáddal), Dörner György színész-igazgató, Hargitai Iván (Dobák Lívia dramaturggal, Koltai M. Gábor rendezővel, Novák Eszter rendezővel, Perczel Enikő dramaturggal, Selmeczi György zeneszerzővel és Szokolai Brigitta dramaturggal), Herczeg Tamás színész (Szántó Péterrel, az Újszínház ügyelőjével), Hudi László rendező (a K2 Színházzal, Kárpáti Péter dramaturggal és Hegymegi Máté rendezővel), Mátyássy Bence színész (Tóth Péterrel, a Szputnyik korábbi ügyvezetőjével), Nagy Viktor rendező, Radó Denise színész-rendező (Kautzky Armanddal, az Újszínház színészével), Salamon Suba László rendező, Szűcs Katalin Ágnes kritikus, Can Togay filmrendező (Suba János közgazdásszal). 

Közülük a szakmai bizottság Bodó Viktort, Hargitai Ivánt, Radó Denise-t és a jelenlegi igazgatót, Dörner Györgyöt emelte ki. A Thália szakmai bizottsága pedig - az oda is pályázó Dörner ellenében - egyhangúan Kálomista Gábort támogatta.

Mindhárom megbízatás öt évre szól: a Thália Színház igazgatója január 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr2811665516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása