7óra7

Az Urániába érkezik A komédiás

Az Urániába érkezik A komédiás

Színház reggelire - 2016. december 19.

2016. 12. 19. | 7óra7

John Osborne darabja még sosem került színpadra Magyarországon, Londonban azonban idén ősszel is játszották.

Kenneth Branagh főszereplésével látható a The Entertainer


A Kenneth Branagh Színtársulat moziközvetítéseinek 2016-os sorozata december 20-án, kedden a Dühöngő ifjúság című művével világhírnevet szerzett XX. századi brit drámaíró, John Osborne darabjával, A komédiással (The Entertainer) zárul. A háború utáni Angliában játszódó, puskaporos hangulatú történetben a lecsúszott komikus, Archie Rice életén keresztül feltárul a régi mulatók megkopott csillogása, górcső alá véve a társadalmi szerepeket és az egyén megpróbáltatásait. A komédiás címszerepében a társulat vezetőjét, Kenneth Branagh-t láthatják a nézők. A közvetítésre jegyek itt kaphatóak. the-entertainer.jpg       Kenneth Branagh A komédiásban (fotó: Johan Persson)

Idén is átadták a Magyar Teátrumi Díjakat


A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapított díjával a színházi háttér- és kiszolgálószakmákat, valamint az azokat magas szinten művelő szakembereket ismeri el. Az aranyozott csapágygolyót formáló díjat - mellyel ezer eurós (körülbelül 300 ezer forintos) pénzjutalom jár - megkaphatja bármely színházi háttérszakma művelője, aki munkájával, személyiségével, a magyar színházművészet iránti odaadásával rászolgált erre. Az idei díjazottak névsora a Színház.hu-n érhető el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr3812057035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása