7óra7

Újra jön a Csak színház és más semmi

Újra jön a Csak színház és más semmi

Színház reggelire - 2017. január 4.

2017. 01. 04. | 7óra7

A sorozat hat epizódból álló második szériája 2017. február végétől heti rendszerességgel, péntek esténként lesz látható a Dunán.

Tenki Réka és Klem Viktor is szerepet kapott a Csak színház és más semmiben


A Csak színház és más semmi első évada a híres díva, Alinda (Schell Judit) és rendező férje, Barna (Csányi Sándor) magánéleti válságába engedett bepillantást. A sorozat második évadában olyan színészekkel bővült a csapat, mint Tenki Réka, Dobó Kata vagy Klem Viktor. A produkció vezető írója változatlanul Divinyi Réka, forgatókönyvírója Goda Krisztina, operatőre Babos Tamás volt. A sorozatot Miklauzic Bence és Orosz Dénes rendezte.

img_8629.jpg

Ők az L1 egyesület új rezidens művészei


Az L1 Egyesület 2012 óta 26 rezidens művészt fogadott be egy-egy évre, hogy segítsék a független művésszé válásukat. Öt eredményes év után a 2017-es évre nyílt pályázati formában lehetett jelentkezni a programba. Tizenegy pályázat érkezett be, köztük olyan külföldi alkotóké is, akik Magyarországon képzelik el a művészi kibontakozásukat. Közülük végül az egyesület háromtagú vezetősége Blaskó Borbálát, Lior Lazarofot, Sarlós Flóra Esztert, Somló Dávidot és Szabó Veronikát választotta ki.

A Bárkára emlékeznek a Szkénében


1996 nyarán alapította meg a Józsefvárosi Önkormányzat és a Csányi János vezette csapat a Bárka Színházat. Fontos és izgalmas műhely formálódott itt, jelentős rendezők, színészek, színházi alkotók fordultak meg benne. Csányit Alföldi Róbert váltotta, Alföldit Seress Zoltán, a Bárka Színház 2015 nyarán megszűnt. A Bárkára emlékező Majdnem 20. című előadás kapcsán az író (Tasnádi István), a rendező (Vidovszky György) és a színészek 2016 nyarán leköltöztek Nagyharsányba, az egyik Ördögkatlan-faluba, és egy kanavász alapján elkezdték az improvizációkra, egyáltalán a színészi aktivitásra épülő közös munkát. Darab és előadás egyszerre született meg, azaz a premier egy új magyar dráma születésének pillanata is lesz. A Bárka-estek idején Koncz Zsuzsa és Schiller Kata bárkás fotói láthatók a Szkéné előterében. A Majdnem 20. január 6-án és 7-én lesz látható, az előadásra jegyek a dátumra kattintva válthatóak.

majdnem20.jpgForrás: Szkéné Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr3212095375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása