7óra7

Premier7

Premier7

2017. február 6. – 12.

2017. 02. 01. | 7óra7

Premierajánlónkban nemcsak mi beszélünk a bemutatókról, de alkotókat is megszólaltatunk.

premier7_logo.PNGAz ölében én / TÁP Színház, MU Színház / február 9. 19.30 óra

Znajkay Zsófia televíziós adásrendezőnek és műsorvezetőnek tanult a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd a TÁP Színházban és környékén bukkant fel a legkülönbözőbb segítői és alkotói funkciókban. Most pedig első olyan premierjére készül, ahol szerző és rendező egyszemélyben. Az ölében én szereplői egy család: apa (Laboda Kornél), Anya (Vasvári Emese), fiuk (Jankovics Péter) és a fiú barátnője (Piti Emőke).

azolebenen.jpgJankovics Péter, Znajkay Zsófia, Vasvári Emese Az ölében én próbáján (fotó: TÁP Színház)

A mama szerepét játszó Vasvári Emesét kérdeztük a készülő munkáról. – A darab konkrétan remekmű – mondta a színésznő. – Znajkay Zsófia úgy ír, hogy egyáltalán nem lehet hasonlítani senkihez, és dramaturgiailag is olyan világot hozott létre, hogy azzal új műfajt teremt. Ráadásul minden választásával egy-egy gólt dobott: tökéletesen választott színészt, tökéletesen választott tervezőt (Szakács Ferenc), nemkülönben zeneszerzőt (Preiszner Miklós). A próbák során azt tapasztalom, hogy profin dolgozik. A gyakorlatban is jól működik, nagyon koherensen beszél, intelligenciája magasfokú. Gyere el a bemutatóra, ha jót akarsz magadnak!

Az ölében én február 9-én és 10-én szerepel műsoron a MU Színházban.

Mesterhármas / Rózsavölgyi Szalon / február 9. 19.30 óra

A Rózsavölgyi Szalon sikeres kortárs francia vígjátékot mutat be közönségének Csizmadia Tibor rendezésében. Eric Assous Mesterhármas című művét Oláh Krisztina fordításában szólaltatja meg a három színész: Bozó Andrea, Kocsis Gergely és László Zsolt.

mesterharmas_gordoneszter.jpgLászló Zsolt, Bozó Andrea, Kocsis Gergely (fotó: Gordon Eszter)

Bozó Andreához fordultunk kérdéseinkkel, előre sejtve, hogy örömére szolgál majd nemcsak játszani a darabot, de róla beszélni is. – Klasszikus felállás: férj, feleség, barát – avatott be a színésznő. –  Kocsis Gergő a férjem, és egy reggel felvetem neki: valljuk be egymásnak, hogy melyikünknek hány félrelépése volt házasságunk során. Innen kezd el rafináltan bonyolódni a történet. Amolyan intellektuális párbaj zajlik közöttünk, izgalmas szöveggel, sok humorral, a végén csavarral. Kocsis Gergő és László Zsolt a partnereim, mindkettőjüket rajongva szeretem, végtelen élvezet számomra látni őket és együtt dolgozni velük. Szerepünkből adódóan sokat vitatkozunk. A darab az igazmondási javaslat felvetésével indul, de innentől kezdve semmi nem egyértelmű. Azon szoktunk vitatkozni a próbákon, hogy ki mikor mond igazat. A nézők is fognak rajta vitatkozni, azt hiszem.

A Mesterhármas februárban 9-én és 11-én látható a Rózsavölgyi Szalonban.

A hullaégető / Orlai Produkciós Iroda, győri Vaskakas Bábszínház / február 10. 19 óra

Ez a mai színházban az egyik legmenőbb dolog: az élőszínház és a bábszínház összefogása fontos darabok kapcsán. Ladislav Fuks erős regényének hőse a prágai krematórium dolgozója, nem akármikor, hanem 1938-ban, amikor Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. 1968-ban cseh film készült a műből, Rudolf Hrusínský főszereplésével (magyar hangja: Gálvölgyi János). Most pedig színpadra írta a regényt Gálvölgyi Judit, az előadást Pelsőczy Réka rendezi, a főszerepet pedig Gálvölgyi János formálja meg, Schruff Milán, Szúkenyik Tamás, Ujvári Janka, Ragán Edit, Gergely Rozália és Bora Levente színészpartneri társaságában.

galvolgyischruf_takacsattila.jpgGálvölgyi János és Schruff Milán A hullaégető próbáján (fotó: Takács Attila)

A hullaégetőt február 9-én, 10-én és 11-én nézheti meg a győri közönség a Vaskakas Bábszínházban, március 8-tól pedig Budapesten, a Belvárosi Színház műsorán szerepel.

Ben Hur / a Madách Színház, RAM Colosseumban / február 11. 19 óra

A Laurence Olivier-díjas angol drámaíró, Patrick Barlow vígjátékát, a Ben Hurt mutatja be a Madách Színház a RAM Colosseumban. Barlow, eddigi legsikeresebb darabjához, a 39 lépcsőhöz hasonlóan – ahol Hitchcock ismert filmjének történetét négy színész játssza el, számos szerepet megformálva – a legendás Ben Hurt is kellőképpen megbolondította. A monumentális ókori történetet ezúttal négy színész adja elő színpadon, amelyen hol fényűző villa, hol sivatag áll. Duplacsavart jelent, hogy az előadás során egy amatőr társulat állítja színpadra a Ben Hurt. A színház ígérete szerint a produkció fő konfliktus- és humorforrását épp a játszók közötti félreértések, viták jelentik majd.

benhur-premier7.jpgSimon Kornél, Szerednyey Béla, Magyar Attila, Nagy Sándor (fotó: Madách Színház)

Az előadást rendező Szente Vajk a próbafolyamat kezdetekor elmondta, hogy izgalmas kihívásként tekint a műre. Úgy gondolja, nagy mozgásteret ad az alkotóknak egy olyan előadás, amelyben az egyik percben a szinte üres színpadon kell eljátszani a híres kocsiversenyt, vagy hogy egész hadsereg üldözi a kisded Jézussal menekülő Máriát – és mindezt összesen négy színésszel.

Az előadás főszerepét, a producert, írót, rendezőt, díszlet és jelmeztervezőt Magyar Attila játssza. További szerepekben színpadra lép Szerednyey Béla, Nagy Sándor / Simon Kornél, valamint Trecskó Zsófiával váltásban a Katona József Színház Junior Prima-díjas színésznője, a Madáchban most debütáló Pálmai Anna is.

A február 11-i premiert követően a Ben Hur-előadás február 12-én két alkalommal, majd február 24-én (egyszer), 25-én (kétszer), valamint 26-án (kétszer) lesz látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr8012174384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása