7óra7

A világ legfontosabb operadíját viheti el Mundruczó Kornél

A világ legfontosabb operadíját viheti el Mundruczó Kornél

Színház reggelire - 2017. február 9.

2017. 02. 09. | 7óra7

Mundruczó darabját International Opera Awards-ra jelölték a világ vezető zenekritikusai.

Mundruczó Kornél az operában is otthon van

Mundruczó Kornél legújabb operarendezését, Leoš Janáček az antwerpeni Opera Vlaanderenben színpadra állított Věc Makropulos (Makropulosz-ügy) című művét az operavilág egyik legrangosabb díjára, az International Opera Awardsra jelölték Legjobb új produkció kategóriában. Az International Opera Awards-jelölés nem sokkal azután derült ki, hogy Mundruczó Kornél és a Proton Színház egy másik előadását, a Látszatéletetet Németországban a nachtkritik.de kritikusai és olvasói a 2016-os év legjobb tíz előadása közé választották.

opera_2.jpgVěc Makropulos (Makropulosz-ügy) (fotó: Annemie Augustijns)

Kilenc bemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház következő évadában

Egy Ray Cooney-bohózattal nyitja a 2017/18-as évadot a zalaegerszegi teátrum, majd Böhm György állítja színpadra Webber Evita című musicaljét. Lukáts Andor márciusban már mélyebbre merít, Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját rendezi. Az ifjúsági előadások sorát Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című műve nyitja Szakonyi Károly átiratában és Sztarenki Pál rendezésében. Néhány év szünet után a stúdiószínházban is tartanak bemutatót: a Müller Péter Akutagawa Ryunosuke elbeszélése nyomán írt, A vihar kapujában című drámát mutatják be Gergye Krisztián rendezésében. Részletesebben a szinhaz.hu cikkében olvashatnak a zalaegerszegi évadról.

A Mamma Mia! bérletben még egyszer utoljára látható Szegeden

A Mamma Mia! című musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon nyárra meghirdetett előadásaira már hónapokkal ezelőtt elfogytak a jegyek. A Szabadtéri Játékok ezért június 6-ra egy plusz időpontot tűzött ki, amikor megnézhető a Madách Színház produkciója. Erre az alkalomra bérletben lehet megvásárolni a belépőt: a Mamma Mia! mellé vagy a Vízkereszt, vagy amit akartok előadását lehet választani Alföldi Róbert, Bodrogi Gyula és Elek Ferenc szereplésével, vagy az Ének az esőben, illetve a frissen bemutatott Notre Dame-i toronyőr musicalek egyikét. Részletek a szinhaz.hun megjelent cikkben olvashatók.

mamma_mohos_angela.JPGMamma Mia! (fotó: Mohos Angéla)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr8012239472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása