7óra7

Ezt a ruhát hordja majd nyáron Csákányi Eszter és Kerekes Éva

Ezt a ruhát hordja majd nyáron Csákányi Eszter és Kerekes Éva

Színház reggelire - 2017. február 17.

2017. 02. 17. | 7óra7

A Madách Színház Facebook-oldalán osztott meg néhány fotót a Szerelmes Shakespeare jelmezterveiről.

Elkészültek a Szerelmes Shakespeare jelmeztervei


Júniusban mutatja be a Madách Színház a Szerelmes Shakespeare című romantikus komédiát. Bár a próbák csak áprilisban kezdődnek, Rományi Nóra jelmeztervező már elkészítette a terveket. – Nagyon izgalmas feladat a Szerelmes Shakespeare, hiszen történelmi kosztümös darab, a szereplők egy része valóságos is, mégis kitalált történetről van szó, amely akár történhetett volna így is, de azért az a valószínűbb, hogy a Rómeó és Júlia nem így született. Az angol reneszánszban játszódik a darab, de pont ilyen ruhák, amilyeneket én megálmodtam, valójában nem léteztek. Viszont a történet játékossága megengedi, hogy az erős szerepeket karakteres ruhákkal hangsúlyozzuk – mesélte Rományi Nóra az alkotófolyamatról.

Rományi Nóra majd tíz éve részese a Madách Színház előadásainak, az ő jelmezeiben lépnek színre a Mary Poppins, a Spamalot, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, vagy a Les Misérables – A nyomorultak szereplői is, de az Operaház Don Quijote, illetve Diótörő című előadásának jelmezeit is ő tervezte. A képen a Csákányi Eszter és Kerekes Éva által megformált Királynő egyik öltözete látható.

16711967_1339578962729615_2179025650472463455_n.jpg          Rományi Nóra jelmeztervei (jobbra a Királynő ruhája)

Felolvasószínház a Szkénében


Próféták címmel frankofón felolvasószínház lesz a Szkéné Színházban március 8-án este hét órától. Három kortárs szerző francia nyelvű darabjainak magyar fordítása szerepel a programban – mindhárom mű először mutatkozik be a magyar közönségnek. Az algériai Slimane Benaïssa Istentelen prófétákja, a szintén algériai Mohamed Kacimi Szentföldje, valamint az elefántcsontparti Bah Mamadou Adama Bilia Palotanegyed című műve lesz látható-hallható. Az esten részt vesz többek között Csákányi Eszter és Thuróczy Szabolcs.

Darabtemetés a Magyar Színházban


Február 28-án utoljára kerül színpadra a Chioggiai csetepaté, és a színház ígérete szerint ezúttal a klasszikus darabtemetések hangulatára számíthatnak azok, akik jegyet váltanak az előadásra. „Egy este, amikor minden színházi törvényt, írottat és íratlant megsértünk​” – ígérik az alkotók. Az előadásra jegyek itt kaphatóak. A Chioggiai csetepaté ezt megelőzően még két alkalommal, február 26-án délután és este lesz látható.

_jan3953.jpgEperjes Károly (fotó: Magyar Színház)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr7412267734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása