7óra7

Kifakult
7óra7: (5/10)
Közösség: (4/10)

Kifakult

2010. 10. 18. | 7óra7

Cyrano de Bergerac

Cserna Antal
Ez egyrészt köszönhető a már említett nem túl átütő alakításoknak, illetve annak, hogy bizonyos jelenetek eléggé vontatottak. Talán, ha kicsit többet húztak volna a szövegből, ez elkerülhető lett volna. A díszlet nem különösebben érdekes, bár feltűnnek felesleges elemek. Elég ha csak a csata utáni keresztekre gondolunk, amelyek kapóra jöttek abban, hogy a közönség láthassa, hogy még forgószínpad is van. Ezek mellett kifejezetten idegesítő csata közben a pisztolyok fülsiketítő durrogtatása, amitől mindenki majd kiesik a székből. A jelmezekről mondhatjuk, hogy a korhűt próbálják imitálni, felidézik a kosztümös filmek világát. Az ottani csillogással szemben ezek a ruhák azonban kissé viseltesnek, kopottnak tűnnek, amivel inkább megmosolyogtatnak, mint emelik a dráma pátoszát.
Összességében az előadás is fakó, ennek egyik bizonyítéka, hogy (a nem óriásinak mondható) Magyar Színházban sem tudott teltházat csinálni, amikor láttam. A diákoknak pedig, akik ott voltak, vagy később akarják elvinni őket, azt javaslom, inkább olvassák el könyvben a darabot. Talán jobban járnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr828003121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása