7óra7

Decemberi programok az Átriumban

Decemberi programok az Átriumban

2013. 12. 01. | 7óra7

Igenis, miniszterelnök úr! - Hevér Gábor Több mint négy héten át a repertoárdarabok mellett számos, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó gyerek és felnőtt rendezvény szerepel műsoron az egy éve megnyílt budai összművészeti helyszínen - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Advent második vasárnapján, december 8-án délelőtt a gyerekek kézműves foglalkozáson készíthetnek karácsonyi meglepetéseket. A Cinka Panna Színház gyerekelőadására és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak zenés bemutatójára is várják a nézőket, a színművészetis fiatalok vers- és mondókaóráján korhatár nélkül vehetnek részt az érdeklődők.

Az adventi időszakban több alkalommal is találkozhat a közönség a Pintér Béla és Társulatával. A hazai színházi szcéna egyik legeredetibb alkotóműhelye idén decemberben ünnepli megalakulása 15. évfordulóját. A jubileum kapcsán három - A Sehova kapuja a Parasztopera és a Korcsula című - darabjukat tűzik műsorra az Átriumban. Az előadások után kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, amelyeken az alkotók válaszolnak a nézők kérdéseire.

Az ünnepi időszakban zenés estekkel is várják a közönséget az Átriumban. A Bor Melankóliája címmel december 20-án ad koncertet a Kistehén Melanko formáció. Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra karácsonyi koncertjét december 21-én hallgathatja meg a közönség.

A két ünnep között a 25 éves jubileumi évadát ünneplő Közép-Európa Táncszínház a Diótörőt mutatja be. A Kun Attila koreográfus és Magács László rendező által jegyzett előadás színművészek, klasszikus és kortárs táncművészek közös alkotómunkája nyomán jött létre.

Az év utolsó napján az Igenis, miniszterelnök úr! című vígjátékkal búcsúztatják az óévet a Margit körúti játszóhelyen. A brit szerzőpáros, Antony Jay és Jonathan Lynn nyolcvanas években készült tévésorozata nyomán írt politikai komédia címszereplője Hevér Gábor, a kabinetfőnök megformálója Alföldi Róbert.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257997003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása