7óra7

Könnyed szórakozást ígér májusban a Szegedi Nemzeti Színház

Könnyed szórakozást ígér májusban a Szegedi Nemzeti Színház

2014. 04. 22. | 7óra7

Gyüdi Sándor hozzátette: a fesztivál mellett több produkciót is tovább játszanak, de mindent a könnyed szórakozás jegyében. Így láthatja a közönség az Ágacska című mesejátékot, A hülyéje című bohózatot és a Bob herceget is.

Szegedi Nemzeti Színház

Május 2-án Anyák napi operettgálával, Oszvald Marikával a középpontban várják a nézőket. Május 7-én egy vizsgaelőadást láthat a közönség a Kisszínházban, Árgyélus királyfi címmel, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának diákjai előadásában. A kar dékánja, Tóth Péter által színpadra vitt kétfelvonásos operát Toronykőy Attila rendezi. Május 10-én és 17-én a Pillangókisasszony csendül fel Rost Andrea főszereplésével.

Harmadik alkalommal rendezik meg a regionális kamaraszínházi fesztivált, a Finálé Fesztivált Szegeden, a Kisszínházban május 20. és 25. között.

Idén elsőként a Kecskeméti Katona József Színház társulatának előadását, Bíró Kriszta A Nyugat női című - a Nyugat folyóirat írói mögött álló nők életét bemutató - darabját láthatja a közönség. Másnap a Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater című produkcióját adják elő élő zenei kísérettel. Május 22-én a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Gábor Áron című táncszínházi produkciója lesz műsoron Orza Călin koreográfus rendezésében. Május 23-án a Szegedi Nemzeti Színház saját produkciója, Az öreg hölgy látogatása című előadása is látható lesz. A fesztivált az Aranytíz előadása zárja: a Hollós Gábor rendezte Elling és Kjell című négyszemélyes kamaradarabban Őze Áron, Kedvek Richárd, Széplaky Géza és Cseh Zsuzsa szerepel.

A fesztiválon kívül a Színház és Filmművészeti Egyetem V. évfolyamának előadását, Arany János Toldiját május 24-én láthatja a közönség.

Május 29-én újabb, fiatalok által összeállított produkcióval állnak elő a Kisszínházban: a Király-König Péter Zeneiskola fiatal tehetségei zenélnek együtt a Szegedi Szimfonikus Zenekarral.

A hónapot az éves munkát értékelő, hagyományos Dömötör-gála zárja május 31-én, majd június 1-jén tartják a szintén hagyományos Solve jótékonysági gálát a nyugdíjas, idős művészek támogatására.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr117995787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása