7óra7

„Nyitott próbaterem” a Közép-Európa Táncszínháznál

„Nyitott próbaterem” a Közép-Európa Táncszínháznál

2015. 03. 06. | 7óra7

A kíváncsiak beleshetnek a társulat mindennapi életébe, szünetben megismerkedhetnek a táncosokkal és a művészeti vezetővel. Márciusban 11–én, 13-án és 17-én délután 14-17 óra között várnak minden érdeklődőt próbahelyükön, a SÍN Kulturális Központban.

Peregrinusok próba

Kun Attila, a KET művészeti vezetője fontosnak tartja, hogy a táncművészet, a kortárs tánc ne csak a színpadon legyen elérhető, hanem testközelből, megismerve a háttérmunkát, a táncművészek mindennapjait; így a műfaj közelebb hozható azokhoz is, akik a táncot eddig csak távolról figyelték, ismerték.

A KET 2013 szeptemberében indította el D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) komplex táncismereti programját, amely a táncot, a mozgás örömét hivatott népszerűsíteni. A program eddig az oktatásra fektette a hangsúlyt; a vidéki és külföldi tánckurzusok szervezésén kívül évente több alkalommal rendeznek táncismereti hetet, illetve szeptembertől a társulat táncos oktatói szerda esténként a Trafóban tanítják a különböző kortárs technikákat a táncolni vágyóknak. A ’Nyitott próbaterem’ most azok számára is alternatívát nyújt, akik megfigyelőként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a kortárs táncról vagy szeretnének kulisszatitkokat ellesni.

A próbaterem limitált befogadóképessége miatt előzetes regisztráció ajánlott (Meszes Timi meszestimi@cedt.hu; +3620/354 9990).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307993193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása