7óra7

Csehovval indít az Örkény Színház

Csehovval indít az Örkény Színház

2016. 09. 15. | 7óra7

Bagossy László, Polgár Csaba, Ascher Tamás, Mácsai Pál és Gáspár Ildikó fog rendezni  – és hét új taggal bővült az Örkény Színház.

Az új évad első bemutatóját Bagossy László rendezi Csehov Három nővér című drámájából. Tizennégy ember egy vidéki városban. Négy nő, nyolc férfi, két aggastyán. Eltelik három év. Ketten egymásba szeretnek, de szét kell válniuk, ketten összeházasodnak és gyerekeket nemzenek. Egy meghal, öten elmennek végleg. Heten maradnak – áll a színlapon.

orkeny_ok.JPGAz Örkény Színház társulata

A következő premier Eörsi István írásából születik, Polgár Csaba rendezésében, Emlékezés a régi szép időkre címmel. A szerző szerepében Znamenák István lesz látható. „Előadásunkban egy lebilincselően őszinte szöveg segítségével beszélünk egy korszakról, annak ismert fő- és ismeretlen mellékszereplőiről, és e korszak tanújáról, akinek szókimondása fájóan hiányzik mai közéletünkből.”

Thomas Mann József és testvérei című regényét Gáspár Ildikó írja és Ascher Tamás állítja színpadra. „Thomas Mann regénye a 20. század legnagyobb szellemi vállalkozásainak egyike, az ókori kelet mítoszainak és vallásainak értelmező újramesélése. Népek és törzsek, istenek és emberek, nők és férfiak történetei fonódnak össze benne, és vezetnek vissza az emberi kultúra kialakulásának mélységes mélyen eredő gyökereiig.

Az Anyám tyúkja (1.) vitathatatlan közönség- és szakmai sikere után Mácsai Pál állítja színpadra az Anyám tyúkja (2.) című előadást.  „Az első „Tyúkot” azért neveztük el 1-nek, mert a fele sem fért az előadásba annak, amit elmondani szerettünk volna. Kérdés volt, hogy érdekli-e majd nézőinket az, ha verseket mondunk, ettől tettük függővé, lesz–e második. Január 22-én bemutatjuk a „2”-t. Most az a tét, hogy ne ugyanazt a bőrt húzzuk le másodszor is a … miről is? A magyar líra nem róka, és kimeríthetetlen.

proba_gallfi_ok.JPGGálffi László és Zsigmond Emőke a Három nővér olvasópróbáján

2017 tavaszán Ödön von Horváth Hit, szeretet, remény című művét mutatja be a teátrum Gáspár Ildikó rendezésében.

Az Örkény Színház társulatához szerződött Tenki Réka (korábbi interjúnk itt olvasható), Zsigmond Emőke, Kókai Tünde (végzős interjúnk itt olvasható), Dóra Béla (interjúnk itt), Jéger Zsombor (interjúnk itt), Novkov Máté (interjúnk itt) és Patkós Márton (interjúnk itt).

Forrás: Örkény Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1211701697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása